Met Friese oldtimertrucks door West-Friesland

Op 24 juli 2021 reed een groepje Friese oldtimertrucks (en één Gronings grensgeval) onder leiding van Jan Westra (bekend van de Volvo F88 in Lommerts kleuren), die samen met Brant en Geertje de Vries (Scania T143) een routeuit had gezet, een mooie rondrit. Aan mij werd gevraagd of ik daar een paar foto’s van kon maken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Omdat ik graag op de Afsluitdijk rijdende foto’s wilde maken van het gezelschap, nodigde ik op mijn beurt Martin Vonk weer uit. Eén van de beste truckfotografen die ik ken, maar ook goed in staat een cabrio te besturen. Op de vroege zaterdagochtend werd bij de Routiers in Zürich verzameld.


Over de Afsluitdijk!


De rest van het gezelschap ging vanaf Den Oever binnendoor, wij gingen via de snelweg naar Winkel om het konvooi daar op te wachten.

Bij Spaansen kregen we een uitgebreide rondleiding van Ton Spaansen, de middelste van de broers.Vanaf Winkel reden we met de hele club achter Ton Spaansen in zijn Skoda Superb aan, vanaf het Spaansen familie-museum, via de loods van Arie Spaansen (helaas daar geen stop) naar Ton zijn eigen FTF-museum in ’t Zand.


Terwijl de trucks druk aan het parkeren waren, keken Martin en ik even snel om het hoekje.

Uiteindelijk vond iedereen een plekje.


In het FTF museum, waar een aantal unieke trucks bewaard worden, nam Ton wederom uitgebreid de tijd om tekst en uitleg te geven.


Terwijl Ton in het museum een Detroit Diesel motor startte, zochten Martin en ik alvast een plekje buiten ’t Zand om daar het konvooi op de foto te zetten.


In de zoektocht naar een volgende fotolocatie kwamen we zowaar nóg een rondrit tegemoet, de hollanders reden met wat moderner materieel.

Vlak buiten Medemblik. De groep was inmiddels uit elkaar gevallen door een pechgeval, maar dat is onderweg gezamenlijk weer opgelost.


Vlak voor De Zingende Wielen, het wegrestaurant bij Den Oever, was nog een laatste mogelijkheid het konvooi rijdend op de foto te krijgen.


De laatste foto’s zijn op de parkig van het wegrestaurant. Zowel de medewerkers van het restaurant, als de andere gasten (met name een chauffeur uit Belarus) waren erg enthousiast. Terwijl de chauffeurs aanschoven voor een lekkere maaltijd, gingen wij weer naar huis.

Heel veel dank aan Jan Westra voor het organiseren en uitnodigen, Ton Spaansen voor de gastvrijheid en uitgebreide uitleg, Martin Vonk voor het rijden, de gezelligheid en de donatie aan ons voedselbankkastje en alle deelnemers voor het meedoen, hun aangename aanwezigheid en het op de weg houden van het historisch erfgoed!


Nu kan ik me voorstellen dat je denkt ‘wat een korte blog was dit, ik ben nog lang niet uitgekeken’. Dan geen paniek! Ik heb meer dan 600 foto’s gemaakt, er volgen nog veel meer artikelen over deze dag. Onder andere aparte items voor Spaansen, het FTF museum én iedere deelnemende truck krijgt een eigen artikel met weinig tekst en veel foto’s. Houd deze site dus in de gaten! Nooit meer een artikel missen wat ik op deze site publiceer? Meld je dan hier aan voor de WhatsApp groep waar ieder nieuw artikel direct gelinkt wordt en zo nu en dan een exclusieve preview te zien is.

4 Comments

  1. Lucas Ensing 25 juli 2021 Reply
    • Alex Miedema 25 juli 2021 Reply
  2. jaap 25 september 2021 Reply
    • Alex Miedema 26 september 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *