Vraagstuk van Santema: wie weet wat dit is?

P. Santema uit Stiens, vroeger uit Littens, stuurde me een mailtje met de vraag of ik wist wat dit is. “Hij is van omstreeks 1946-1960. De fourage handelaar in Oosterlittens. De cabine was heel ruim de stuurstang kwam rechtstreeks uit grond plaat. Ik zelf heb gezocht bij Borgward, maar niets dat er op lijkt. Het merk Mowag lijkt er wel maar ook daar zijn nog verschillen te zien. De motor zat ook niet in de cabine.” Zowaar, ik weet het ook niet! Dus schakelen we jullie als lezers van de blog in. Zowel de omschrijving als de foto doen denken aan Büssing, maar het is meer het formaat van een VW Transporter. De cabine kan natuurlijk heel goed lokaal gebouwd zijn, wat identificatie nóg moeilijker maakt.

Het zou fijn zijn als je het antwoord geeft in het reactieveld hier onder en liever niet (alleen) op social media, dat is erg leuk en sociaal maar je kunt er nooit meer iets terug vinden. Mocht het alsnog niet lukken, de heer Santema is al bezig een foto in groter formaat te regelen. Wordt vervolgd?

2 Comments

  1. Dick Tijken 13 augustus 2021 Reply
  2. Marco F 13 augustus 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *