Coenders HB4120: de Limburgse John Deere onder de hoogbouwspuiten


Uniek is de Coenders hoogbouwspuit met zadeltanks. Vollevelds met een spuitboombreedte van maximaal 22 meter en toepasbaar als rijenspuit, dit d.m.v. 8 valpijpen. Op deze manier is het mogelijk om hoge gewassen van onderen en opzij te bespuiten met een maximale werkbreedte van ca 12 meter. Deze valpijpen kunnen, indien deze niet worden gebruikt, opgeborgen worden in een hiervoor bestemde houder. Met een bodemvrijheid van maar liefst 1.60 meter buitengewoon geschikt voor boomkwekerijen, aspergeteelt, tuinbouw en andere teelten waar een grote bodemvrijheid vereist wordt. De rijsnelheid is traploos regelbaar, verdeeld in 2 groepen. De maximale snelheid is 40 km /uur. De remmen zijn de befaamde Poclain Dyna + hydraulische lamellenremmen. Deze zijn onderhoudsvrij en hebben als unieke eigenschap een dynamische remwerking, iets wat voorheen niet mogelijk was bij deze systemen. Standaard heeft de machine een geveerde vooras zodat oneffenheden probleemloos worden genomen en dit met minimale spuitboombewegingen.

De machine is uitgerust met een 170 PK sterke John Deere dieselmotor en heeft naast standaard 4 – wiel aandrijving ook een anti-slip regeling waardoor de HB 4120 onder de zwaarste omstandigheden doorgaat. Bewust is gekozen voor smalle wielmotoren om beschadigingen aan het gewas te beperken. De machine heeft standaard een uiterst comfortabele cabine met airconditioning en verwarming. De bestuurdersstoel is luchtgeveerd.De kabine is uitgevoerd met een koolstoffilter. Alle hydraulische functie van de machine worden electro-hydraulisch bedient. Een spuitcomputer is standaard. Het tevens standaard gemonteerde speedcontrol zorgt ervoor dat de ingestelde rijsnelheid probleemloos aangehouden wordt. De RVS zadeltanks welke naast de geveerde vooras verantwoordelijk zijn voor een ongekende stabiliteit hebben een inhoud van 3000 liter. Ten behoeve van de tankreiniging zijn spoelleidingen in de tanks gemonteerd. Tevens heeft de machine standaard een 300 liter grote schoonwatertank.

Tekst: coenderslottum.nl

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *