Vakantie 2021 dag 3: Dornbirn (A) – CH – FL – Innsbruck (A)

Zondag 19 september word ik wakker in hotel Krone in Dornbirn. Harm Adams had me getipt over Wohlwend dus in die stad even op het industrieterrein gekeken. En gelukkig ook even getankt voor 1,21 per liter. Een kilometer verderop, in Zwitserland, kost diezelfde diesel ongeveer 1,80 per liter (omgerekend naar Euro’s). De eerste echte stop is het Saurer museum in Arbon, direct aan de prachtige Bodensee. Dit mocht ik volgens Laurent Dircks niet missen, dus ik had mijn planning wat omgegooid. Terecht, zo bleek ter plekke, dit had ik inderdaad niet willen missen. Toen ik Arbon uit reed begon het te regenen, daar is het helaas de hele dag niet meer mee gestopt. Zonde, geen bergtop meer te zien. De spontane watervallen van de steile rotsen af zijn daarentegen wel spectaculair! Volgende stop was Luzern, waar ik Laurent zijn prijzen inleverde en een glaasje cola kreeg. Het oorspronkelijke plan was om vanaf daar direct naar Budapest door te stomen, maar hey, ik heb vakantie. Bijna alle routes vanuit Zwitserland naar het oosten gaan via München, wat niet mijn favoriete stad is. Daarom koers gezet richting Liechtenstein, misschien wel het land met de meeste mooie trucks per inwoner. Overigens heb ik vandaag meer tunnelkilometers gemaakt dan de rest van mijn leven bij elkaar. Langste aaneengesloten stuk was de 14 kilometer door de Arlberg heen. Laatste etappe is dan naar Innsbruck, waar ik dit verslag typ vanuit Sporthotel (je mag lachen) Schieferle. Geen foto’s van het hotel dit keer, wellicht denk ik daar morgenvroeg om.


Van Oostenrijk naar Zwitserland, het vierde land en de derde grensovergang van deze reis.

Het eerste wat ik in Zwisterland zie is deze trein. Typisch, maar leuk.


Uitzicht over de Bodensee vanaf Rastplatz Sulzberg. Met de luidende kerkklokken vanuit het dal een magisch gevoel.


Er stonden ook trucks daar.


Prachtige stad, Arbon.

Leuke foodtruck bij het Saurer museum.

Zoals gezegd, het museum zelf krijgt later een eigen blogpost.


In Rohrschach kun je je laten testen denk ik.


De Renault Alaskan kon je bij ons vroeger als Mercedes-Benz X-klasse kopen, nu alleen nog als Nissan Navara.

Hess trolleybus in Luzern.


Alweer zo’n mooie stad.


Luzern grenst aan Emmen. Het Zwitserse woord voor ziekenhuis is ‘Spital’.


Als je in Wangen wilt komen moet je eerst door Lachen.


Naar Liechtenstein, land vijf, grensoverang vier.

Subaru Sambar!!!! Ok, de NSU Ro80 is ook leuk.


Steyr.


Ook op 900 meter boven zeeniveau moet je oppassen voor overstekende katten.


Terug naar Zwitserland, grensovergang vijf.


Iveco Daily’s onderweg naar een camperbouwer?

Een kijkje bij en rondom transportbedrijf en Renault dealer Eberle in Buchs. Tien jaar geleden was ik hier ook al eens toen Harm en Alexandra me de regio lieten zien.


Deze krijgt een eigen blogpost.


Ook de FBW verdient een eigen artikel.


Grensovergang zes, nog maar een keer de Rijn over om Liechtenstein in te gaan.


Liechtenstein is niet groot, dus grensovergang zeven, Oostenrijk weer in, liet niet lang op zich wachten. Overigens de eerste grensovergang waar controle was, maar ik mocht direct door rijden.

Het hotel voor Bratislava morgen is inmiddels geboekt, daar blijf ik dan 3 nachten, en als het bevalt nog een paar meer. Even een paar dagen iets minder rijden. Want alsof Bratislava op zich nog niet ver genoeg is, ga ik er via de Brennerpas en Italië naar toe. Hopelijk zonder vlammend gepijp.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *