Vakantie 2021 dag 7: Bratislava (SK) – Piešťany (SK) – Bratislava (SK)

Op donderdag 23 september 2021 blijf ik in Slowakije (teller blijft dus op 8 landen en 14 grensovergangen staan), Piešťany staat op het programma. Het belangrijkste kuuroord van het land, maar ook de plek waar ik tien jaar geleden voor de dichte deur van het legermuseum stond. Gelukkig kwam ik er nu net op tijd achter dat hij niet vanaf 10 uur open is, maar dat om 10:00 de rondleiding start, en dat dat de enige manier is om het museum te bekijken. Ondanks dat toch goed opgelet bij de race tegen de klok, ik dacht dat ik een suikerfabriek zag. Op de terugweg bleek dat een maisverwerkingsbedrijf te zijn, maar er stonden leuke trucks (onder andere een Terberg) dus dat was niet erg. Ik had ondertussen wel het adres van een suikerfabriek in mijn Waze staan, daar heb ik dan maar een paar uur voor de poort gestaan. Die foto’s komen in een eigen blog. ’s Avonds komt Mike van Stein nog even langs bij het hotel om zijn prijzen op te halen.

Straat in Piestany.

Skoda Felicia.

Daewoo Nexia.

De drie overgebleven prototypes van de Slowaakse trucks heb ik hiermee alle drie op de foto…

Het legermuseum krijgt uiteraard een eigen blog.

Skoda.

Renault Rapid.

Kia Bongo.

Diverse bermenmaaiers op de foto gezet, komt ook een eigen blog van. Maar welk merk en model dit is?

Iveco EuroTrakker.

Tatra T815.

LIAZ.

Avia A31.


Steyr 791.

Kirovets.

Terberg FM. Nu weet vast één van de lezers van wie dit een ex is?

SOR.


Over de bietencampagne hier komt zoals gezegd ook een eigen blog…


…net als over dit duo.

Skoda.

Avia A-serie.

DAF LF.

Scania R450.

MAN TGA.

MAN TGA.

Volvo FH4.

Skoda.

DAF LF55.

Avia D-serie.

MAN TGS.

MAN TGL.

Scania R410.

Volvo FH3.

Renault Premium.

MAN LE.

Irisbus Crossway.

Renault Trafic.

MAN -VW TGS.

Tatra T815.

Iveco Daily.

Mercedes-Benz Actros MP3.

Tatra T815 Terrno 1.

MF 7726.

MAN TGS.

Iveco Crossway.

Volvo FH16 660.

Irisbus Crossway.

Tatra T815.

Scania R380.

Scania R-serie.

MAN F2000.

Iveco Crossway.

Iveco Crossway.

Rosero.

Volvo FH3.

Zusje van mijn eerste Fabia.

Locust 752.

MB Actros MP4.

Prga V3S, uit dit perspectief niet goed te zien maar het is een twee-asser voor de trial! Veiligheid gaat vóór een mooi plaatje, dit was langs een drukke provinciale weg met toevallig op deze plek een piepkleine zijweg.

Scania V8 met open pijp.

Voor morgen staat het luchtvaartmuseum in Kosice, in het uiterste oosten van het land, op de planning. Net als het Transportmuseum in Bratislava van afgelopen dinsdag een vestiging van het Slowaaks Technisch Museum. Vliegtuigen boeien me niet, die hebben we thuis ook wel, maar volgens de foto’s op hun site staan er ook wat leuke auto’s. Verwachte slaapplaats zal Miskolc in Hongarije zijn, wat op mijn vorige trip in deze regio één van de hoogtepunten was.

2 Comments

  1. Lex Meeder 3 oktober 2021 Reply
    • Alex Miedema 3 oktober 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *