Een Iraniër met een Chinees in Barneveld


Afgelopen zaterdag, 30 oktober 2021, kreeg ik een mooie tip van Ernst Peters: “Er staat een C&C uit Iran bij de Goudreinet in Barneveld!” Helaas kon ik niet meer voor het donker ter plekke zijn, zondag er naar toe gaan was voor mij ook geen optie. (Niet omdat het niet van de dominee mag, die werkt zelf ook op zondag, maar door verschillende privézaken.) Gelukkig ging Erwin Visser wel op pad op zondag en was hij bereid de Goudreinet even mee te pakken in zijn rondje, met bijgaande foto’s als resultaat. Ernst en Erwin, heel erg bedankt!

C&C is een Chinees truckmerk, een dochterbedrijf van CIMC (China International Marine Containers). Deze specifieke truck maakt deel uit van een order van 100 identieke trucks die Iran bij C&C geplaatst heeft in 2014. Iran ARYA is de partij die het merk verdeelt in Iran, dat is het bedrijf wat ook Renault trucks ter plekke bouwt uit elders vervaardigde onderdelen. De 100 4×2 trekkers zijn allemaal uitgerust met een Yuchai power YC6K1248-40 motor. Dit is een 12 liter Euro IV motor met 480 pk. De eerste van de 100 trucks werd begin 2016 afgeleverd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *