Observaties van Anne de Boer

Regelmatig stuurt Anne de Boer, bekend van YouTube, me foto’s van leuke trucks die hij onderweg spot. In dit artikel zie je een hele serie bij elkaar! Alle teksten en foto’s hier onder van Anne de Boer.

Nieuwe Mercedes met Hyva portaalarm Systeem voor Van Werven Containers in Oldebroek. Zoals je ziet staat de opbouw nog op balkjes op het chassis en met sjorbandjes vast. Staat nu hier bij GROBO Hydrauliek in Sumar voor afbouw. Daarna weer terug naar Wensink filiaal Zwolle voor kleurstelling, kenteken en aflevering ?


Deze Daf cabine heeft hier een andere kleur dan bij jullie op Truckfan.


Nog net op tijd kon ik de ontspanknop van de camera indrukken voordat deze – DAF International Truck of the Year 2018 – wegreed. Deze limited edition met 350 PK is gemaakt in een oplage van 250 stuks. En die kom je hier niet elke dag tegen.Op 31 augustus stond hij bij de sloperij in Burgum.6 september – sloperij Burgum. Het aluminium is duur zeker. Zal mij benieuwen in welke gedaante we hem in de toekomst weer zien. Reincarnatie / voor de handel ??

Indrukwekkende combinatie Sakeri. Hoelang zou die zijn? In ieder geval was er veel afstand nodig om een zijaanzicht van dit voertuig te maken.


Hier een paar foto’s van een voertuig jaren geleden door jou al eens eerder geplaatst. Deze Barkas V-901 met een uitstraling van een triest hoopje ellende wat door het donkere regenachtige weer nog eens extra wordt versterkt. (zeker in zwart/wit) Maar hij staat er nog steeds al moet ie inmiddels onder de treeplanken door middel van een stapel tegels ondersteund worden om algehele doorzakking te voorkomen. Gaat niet meer goed komen denk ik.Dit is de nieuwe Mercedes Atego combinatie met een laad en los kraan om zelf redzaam te zijn van Jelle Batema rietdekker uit Sumar. Je weet wel, de man van de Opel Blitz -zen. Momenteel rijd hij vanaf Makkum een tiental ritten naar de opslag in Sumar. Hij schijnt een dikke 300 PK onder zijn “neus” te hebben.


Zoals je op bijgaande foto’s ziet een Mercedes en een MAN bergingstruck van Betten. Het vreemde is dat op 1 van de trucks aan de bestuurderszijde staat van Betten Berging en op de andere kant HOF- Heerenveen. (redactie: deze bedrijf werken samen in BCF)
Iveco – Turbo 160-17 kipper uit 1973. Bovenstaand voertuig trof ik aan bij een jachthavenbedrijf in Noord Oost Fryslan. Nader onderzoek mijnerzijds leert dat het voertuig ooit eigendom is geweest van Hoveniers & Vijverspecialisten APOLA in Apeldoorn. Dit bedrijf is in sinds 01-01-2020 overgenomen door Hoveniersbedrijf Isidorus. Daarvoor was APOLA al enkele jaren onderdeel geweest van schoonmaakbedrijf DROS Facility ook in Apeldoorn. De Iveco Turbo hield het dus langer vol dan zijn voorgaande eigenaren.


Daar stond ie dan. De Massey Ferguson. Na thuiskomst van onze zomervakantie zag ik dat er een verrassing onder de kerstboom lag. Op de plaats waar normaal mijn klompen een droog plekje vinden. De kerstman is vroeg dit jaar dacht ik nog. Nadat ik de waterdichte verpakking had open gemaakt bleek hierin de prijs te zitten van de blog post jubileumquiz van Alex Miedema. Hierbij even twee foto,s. De prijs was beschikbaar gesteld door Henkietoys en met veel zorg door Alex bij mij thuis gebracht. Aan beiden veel dank.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *