De negende ‘levens van’ compilatieblog

Voor de ‘levens van’s die te mager zijn voor een eigen blogpost maar te leuk om te negeren.Mike van Stein spotte deze ex-Verschoor Faun in Hongarije.

DAF prototype
De DAF XG die Simon Loos in de test heeft is inmiddels van haar camouflage-jas ontdaan.
DAF XG

DAF XF105De DAF XF105 met kenteken 10-BBZ-4 begon zijn leven bij Hamer (foto Jaco Terlouw). Anno 2021 is hij van Wessels Timmerwerken in Rijssen.
DAF XF105
Wietze Koopmans stuurde me een viertal foto’s van de VDL dubbeldekker met kenteken BZ-SX-55. Deze is in 2016 nieuw door Alsa aangeschaft. Toen Dalstra dit bedrijf overnam is de bus mee gegaan.

VW Crafter 1st genDe VW Crafter 1st gen de vroeger een broodbus was bij Van Manen Brood & Banket uit Kesteren zag ik met Pools kenteken in zuidoost Slowakije rijden.


Max Gjaltema: “moest ik, weekendchauffeur bij Oldenburger Aalsmeer, lossen op vliegveld Luik. Daar zag ik volgens mij een ‘oude’ truck van Van der Wal Heerenveen staan, nu met Pools kenteken.”

Volvo FH 4th genDe Volvo FH 4th gen met kenteken 67-BPZ-1 heeft niet lang in de Omrin-kleuren gestaan, tegenwoordig is hij VSDV-rood. Wordt vervolgd met het nieuwe VSDV logo straks?
Volvo FH 4th gen


Erik IJnsen: “Deze Volvo was eerst van Transpo Nuth en rijdt nu bij loon-en aannemersbedrijf Nagtegaal op Ameland”


Merlijn Rademaker: “Deze oude Boekema Scania heb ik gespot op het Griekse Zakynthos. Het is een oude streamline met melkunit achterop met het logo van Friesche vlag er nog op. Blijft fascinerend dat naast Cubanen ook Grieken gewoon blijven rondrijden met Nederlandse namen etc. Deze auto werd overigens gewoon nog gebruikt. Ik heb helaas niet de beste foto’s kunnen nemen.”

DAF XF95
Hans Kramer over de BN-VG-34 van Munsters: “In 2007 op het Truckstar festival staat de XF95 al in de opvallende paarse gloed. In 2017 staat de truck op de DAF-dagen in Eindhoven erbij met een mooie special Paint.”
DAF XF95


Lex Meeder: “Niet elk nieuw leven van een vrachtwagen is even spectaculair en wordt begeleid door een nieuw kleurenschema. Bij de overname in 2001 van E.J. van Dijk door DDM was het groen rode materieel nog blauw geel gespoten. In tegenstelling hiermee werden bij de overname van de transporttak van DDM door Zwatra alleen de naam en het wagennummer aangepast. Dit laatste gebeurde door voor het DDM nummer het getal twaalf te zetten. Overigens heeft deze MAN nooit bij van Dijk gereden.”


Lex Meeder: “In Big Truck 3 van 2013 stond een artikel van Iep van der Meer over deze Scania R560. Het artikel wijdde toen onder de kop BIGtruck Eigen Rijder aandacht aan Cometra en meer in het bijzonder eigenaar Albert Vente. Iep van der Meer schreef op 29 juli 2019 op de Bigtruck website over de vervanging van de Scania R560 door een Scania next gen R520. Na het leven bij Cometra is de truck in juni 2019 bij M. Vreugdenhil in Westland terechtgekomen.”

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 567 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

One Response

  1. Michel Kiewied 9 november 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *