Ein zwei Polizei, drei vier de Hebmüller Käfer is hier

VW kever (typ 1)
Dat Duitsers soms een beetje raar zijn weten we allemaal. Soms uit zich dat wel op hele bijzondere manieren. Zoals de richtlijnen voor hulpdiensten. Dat een politie-agent snel uit moet kunnen stappen vind ik ook. Maar of de beste oplossing een auto zonder deuren is? Duitsland ligt niet aan de Middellandse Zee tenslotte. Toch duurde het nog vrij lang voor Duitse politiewagens deuren kregen. Een mooi voorbeeld van een typisch Duitse politiewagen zien we hierop basis van de VW Kever.
VW kever (typ 1)
De open vierzits kever werd door verschillende fabrikanten gebouwd. In 1948 en 1949 bouwde Hebmüller, ook bekendvan kever cabrio ombouwen, er 483. Toen die firma stopte na een brand in haar fabriek namen Austro-Tatra (203 stuks) en Papler (200 stuks) in 1951 en 1952 het stokje over.
VW kever (typ 1)
Deze Hebmüller uit 1949 is te zien in AutoMuseum Volkswagen te Wolfsburg. De luchtgekoelde 1.131cc viercilinder boxermotor levert 25 pk. De maximum snelheid is 100 kilometer per uur, dus dat een agent een halve seconde sneller uit kan stappen zal echt het verschil maken…
VW kever (typ 1)

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *