Zwaar transport met Wierda: Vier keer vier assen voor Martin Baur


Deze week is de eerste van vier stuks MAN TGX zwaar transport trekker bij Wierda opgehaald door Martin Baur GmbH uit Ertingen, een dorpje tussen Stuttgart en de Bodensee. Het viertal zijn hele korte volledig luchtgeveerde zwaartransport trekkers die door Wierda in Joure van 6×4 naar 8×4 om zijn gebouwd en een mooi afgewerkte toren achter de cabine hebben gekregen. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst met dit prachtige kwartet!

In Wierda’s eigen woorden: “Deze week is de eerste van vier ultrakorte zwaar transport trekkers voor Martin Baur op transport gegaan naar de MAN dealer in Neu Ulm. Zij zullen deze gereed maken voor aflevering. De basis hiervoor is een volledig luchtgeveerde MAN TGX 6×4 trekker met wielbasis 4.650 mm, D38 580 pk motor, Tipmatic versnellingsbak en ruime GX cabine. Er is door ons een luchtgeveerde 10t MAN voorloopas gemonteerd. Tevens hebben wij een kistenrek achter de cabine gemonteerd waar o.a. de uitlaatdemper in verwerkt is en het rek is aan beide zijden bekleed met onze eigen zijfenders. Met een eigen gewicht van net boven de 11 ton en een GCW van 120 ton is dit met recht een ‘Kraftwagen’ te noemen.”


Foto’s en informatie Martin Vonk.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *