Iveco en Hyundai gaan (meer) samenwerken

Iveco en Hyundai hebben vanochtend (7 maart 2022) een persbericht de deur uit gedaan dat men wil meer wil gaan samenwerken, met name op het gebied van alternatieve aandrijfvormen en connectiviteit. Zowel Iveco (denk aan de samenwerking met Nikola) als Hyundai zijn op dat vlak al goed bezig. Mijn schoonvader heeft een elektrische Hyundai, als ik de centen had zou ik zou mijn oude dieseltje daar voor inruilen. Persoonlijk denk ik overigens dat we nog vaker vergelijkbare berichten zullen krijgen en dat Hyundai uiteindelijk Iveco over zal nemen. De Turijnse truckfabrikant is per 1 januari als zelfstandig bedrijf losgeweekt uit het Case New Holland concern. Zowel Hyundai als Iveco zijn te groot voor het servet maar te klein voor het laken, bovendien hebben ze op andere markten, zowel op het gebied van de regio’s waar men hoog marktaandeel heeft als op productniveau, hun zwaartepunten liggen. Het zou een logisch huwelijk zijn. Hier onder het officiële persbericht.

Iveco Group (MI: IVG) and Hyundai Motor Company (HYMTF) have signed a Memorandum of Understanding (MoU) on the 4th of March to explore possible collaborations on shared vehicle technology, joint sourcing, and mutual supply.

The signing took place at Hyundai Motor Company and the major participants include Gerrit Marx, CEO of Iveco Group; Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer of Iveco Group; Jaehoon Chang, President and CEO, Hyundai Motor Company; and Martin Zeilinger, Executive Vice President and Head of Commercial Vehicle Development Tech Unit of Hyundai Motor Company.

The MoU is a preliminary step in assessing the potential for the two groups to cooperate in the domains of technology and platforms, encompassing components and systems. Areas of possible mutual interest pertain to electric powertrains and platforms including fuel-cell systems, vehicle automation and connectivity for commercial vehicles.

This agreement is a further step in Iveco Group’s and Hyundai Motor Company’s independent strategies to create leading innovative solutions in today’s fast-changing environment by building an ecosystem of mutually beneficial partnerships.

Iveco S-WayIveco S-Way.
Iveco DailyIveco Daily.
Hyundai XcientHyundai Xcient.
Hyundai H350Hyundai H350.

Meer over Iveco lezen kan hier, meer over Hyundai hier en meer bedrijfswagennieuws vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *