Volkswagen CC1: 2 liter diesel per 100 kilometer


In 1997 ontwikkelde en in 1998 presenteerde Volkswagen de CC1. Een vierzits ultralicht bespaarwonder, waar zowel de Audi A2 als de VW Lupo drieliter inspiratie uit geput hebben. Door de toepassing van aluminium, magnesium en carbon weegt het autootje slechts 440 kilo! Door dat gewicht en de lage cW waarde van 0,2 heeft de watergekoelde driecilinder 0,9-liter lijnmotor slechts twee liter diesel nodig om 100 kilometer af te leggen. Je moet alleen geen haast hebben: de maximum snelheid is 120 kilometer per uur. Het is bij dit prototype gebleven, welke na een beschadiging is gerestaureerd en nu in AutoMuseum Volkswagen te Wolfsburg te bewonderen is.

Meer prototypes vind je hier, meer blogs vanuit AutoMuseum Volkswagen hier.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *