Lada Club Nederland Herfstrit 2010

Op zaterdag 16 oktober 2010 organiseerde Lada Club Nederland haar traditionele herfstrit. De start van de puzzelrit was rond het middaguur bij het Wapen van Harskamp, finish bij Hotel Foreesten in Vierhouten. Mijn Niva deed het op dat moment zowaar, al was het alleen met achterwielaandrijving… Als navigator had ik een ex meegenomen. We zijn derde geworden van de 15 deelnemende teams en de Niva is lekker vies geworden die dag. Een Armeens team werd eerste, de dames Kerkhof tweede. Hier onder volgt het verslag, een iets aangepaste versie van hoe ik het destijds voor de LCN ook publiceerde.

We beginnen bij de start.


Gestart, de eerste bocht om en… tsja, foto-tijd.


Vraag 1, wat is verplicht bij deze familie? Het antwoord was bedrijfskleding.

Nog aardig schoon.


Op een grote parking moesten we vraag 2 en 3 oplossen. Maar waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?


Prachtige beesten! Helaas geen gezien 🙁

Antwoord op vraag 3, waarom mogen hier geen honden komen? “Daar schrikken de moeflons van”.

Willem is de kat uit de boom aan het kijken. Deze wilde gok bleek goed te zijn!


Vraag 5 was “Hoe heet de zus van Robert?”


Odette (mijn navigator) wilde een stier op de foto zetten, toevallig op een plek waar ook wat rollend spul stond. En een mooie plek om andere deelnemers op een dwaalspoor te zetten.


Een drie-assige Eurocargo op bestelwagenkenteken! Ik gok dat de 33 andere deelnemers hier achteloos aan voorbij zijn gereden, maar dit was voor mij toch wel één van de hoogtepunten van de dag.

Vraag 6 was lastig om te vinden, “Wat produceert Vehacom”.

Begint er al wat op te lijken qua viezighied…

Maisoogst 😀 Alweer een mooie foto-bonus.


Een Vink op de route, volgens mij reden we vlak achter de vuilstort van Harselaar langs?

Bedankt aan de meneer van deze bistro voor het gebruik mogen maken van het toilet! De zandpaden hadden hun uitwerking op blaas en darmen…

Vraag 10, “Wat is van den Hen’s Bergen?” was ook al weer goed verstopt. Puur toeval dat ik die zag.

Kodak momentje, weer een beetje viezer.


Leuke alternatieve tuinkabouter in Garderen.

Bij het Uddelermeer was een oldtimermeeting! Deze Renault vond ik het leukst, maar die hoorde er geloof ik dan weer niet bij…


In de verte hoorde ik vrachtwagenhoorngeschal, waarschijnlijk een trucktoer, in de hoop dat er wat langs zou komen, en toch nog wachtend op mijn navgator, met de camera in de aanslag langs de weg gaan staan, meteen alle puzzelaars die langsreden in verwarring brengen (ik geef toe, ik was veel te fanatiek…)


Vraag 14 “Wat was een JB 609”. Bij vraag 15 heb ik geen foto, maar dat ging om een aantal letters waar je een zo lang mogelijk woord van moest maken. Wij konden maar 5 letters vinden, en kwamen met het woord ‘heks’, en vonden het leuk dat er een vraag over de navigator ging 😛 Helaas hadden we wat letters niet gezien, het langste woord was “schamper”.


Grote brandoefening bij een mechanisatiebedrijf.

Als je ergens zo’n rijtje Lada’s ziet staan kun je er vrij zeker van zijn dat er een antwoord op een vraag te zien is.

De brandoefening leverde voor mij ook weer wat leuke plaatjes op.


“Mag de deur dicht?”


“vraag X” was een foto die we meekregen, en waarvan we het adres op moesten geven. Dit was de Kleine Kolonieweg 103.


Aangekomen te Vierhouten. Op het laatste stuk waren nog een paar mooie diepe modderplassen, waardoor de Niva gelukkig toch nog het viesheidsniveau bereikte wat ik nastreefde.


Jan hield zijn Niva wel aardig schoon…


De witte Niva was niet meer helemaal wit. Stoer ding trouwens! Braziliaanse uitvoering.


Armeense uitvoering.


En de derde prijs! Ja, ik ben trots! Mijn derde Lada puzzelrit waar ik ook daadwerkelijk van start ben gegaan, en mijn tweede derde prijs.


Het was een hele geslaagde dag, schitterende route, zelden zo veel over zandpaden en zo gereden. Navigator, bedankt voor het plezierige gezelschap, en LCN, en dan met name de evenementencommissie en Piet, bedankt voor het organiseren!

One Response

  1. Lucas Ensing 17 maart 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *