Erwin Visser bekijkt de nieuwe Renault T520 High van Preco van binnen en buiten


Een truck waar ZO veel enthousiasme over is, dat er twee berichten over binnen kwamen gisteravond! Alleen lag ik toen al te slapen… Foto’s komen van de onvolprezen Erwin Visser.

Erwin Visser: “Soms heb je van die auto’s waarvan je weet. Maar niet ziet aankomen deze Renault T520 High van Preco was er net een.
Een tijdje terug kreeg ik van Peter van de Lagemaat een berichtje dat hij weer leuke interieurs aan het maken was. Het bericht begon met een mooie 143 van een klant van hem en daarna kwamen er wat foto’s van een Renault T. Een andere die ik gezien had gewoon anders.
Van de week kreeg ik een berichtje van Martijn die ik al een poosje ken en we hebben samen ook foto’s gemaakt van zijn Scania toen bij Chickliner. Ondertussen draait de wereld door en ik doe nog steeds mijn hobby ding en Martijn stuurt nog steeds alleen bij Preco nu. Hij vroeg van de week of ik tijd had voor wat foto’s want er werd bij hun een nieuwe Renault geleverd. Na het bericht van Peter een poosje terug was 1+1=3 gewoon een dikke levering met een ouderwets goed geregeld feestje.

Uiteraard stond ik weer op tijd in Apeldoorn voor een bakkie koffie. Na de koffie zijn we naar Harbers Apeldoorn gegaan om de auto te halen. Na een gezellig praatje zijn we nog even foto’s wezen maken tussen de werkzaamheden waar de auto’s normaal hun werk doen. Al met al een mooie serie. Daarna zijn we naar het kantoor gegaan en heb ik de werkgevers van de jongens ook leren kennen en na wat praten onder het genot van een goede catering was het zo weer laat in de avond.Ondertussen een mooi bedankje gehad voor de moeite en konden we weer terugkijken op een ouderwetse zaterdagmiddag met gezellige mensen en een top sfeertje.

Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt. Mees veel plezier met je mooie auto. Peter bedankt voor de info. Martijn voor het berichtje van de week. Preco voor het gezellige feestje en het bedankje.

Opbouw is gemaakt door Vlastuin Renswoude, spuitwerk van EvE spuiten en het interieur is gemaakt door Peter van de Lagemaat Scherpenzeel.”

Het officiële Harbers persbericht:
Eindelijk is het dan zover. De lang verwachte Renault T-High is geleverd aan de Preco in Apeldoorn

Preco, ontstaan uit het in 2004 opgerichte Cervix Beton, is sinds 2019 gevestigd op de Ecofactorij in Apeldoorn. Naast enkele vaste vervoerders bestond al snel de behoefte om uit te breiden met eigen trekkend en getrokken materieel. Met in het achterhoofd de huidige (denk aan bijvoorbeeld de Maasvlakte) en met name nieuwe milieu-eisen geldend vanaf 1 januari 2022 voor o,.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Utrecht bestelde algemeen directeur Teus Kuijsten vorig jaar een Renault T-High 6×2 sleepas Euro 6 step-D met 13 liter 520 pk. Deze trekker moest een maximaal laadvermogen hebben, wendbaar maar bovenal moest het rijdend visitekaartje voor Preco zijn.


Daar Harbers Trucks Apeldoorn als “buurman” ook op de Ecofactorij is gevestigd en evenals Preco ook onderneemt met behulp van veel innovatie op gebied van klimaatbeheersing, was het eerste contact dan ook snel gemaakt. In samenwerking met Harbers Trucks Apeldoorn, Vlastuin Truck en Trailerbouw en Lagemaat Interieurs is dan er een buitengewoon complete, maar vooral unieke trekker afgeleverd.

Preco kiest voor het nieuwste model T-High welke af fabriek is voorzien van een 520 pk sterke 13-liter motor gekoppeld aan een extra versterkte 12 versnellingen Optidriver versnellingsbak. Voor het nodige comfort en vooral om voldoende bodemvrijheid te creëren op de bouw is deze trekker verder voorzien van luchtvering rondom. Ook is de veiligheid niet uit het oog verloren en is voorzien in Adaptieve Cruise Control en heldere LED-verlichting . Omwille van een heel comfortabele werkplek heeft chauffeur Mees heeft voor een extra luxe stoel met klimaatbeheersing en dubbele portierbeglazing gekozen.
De benodigde rust kan worden verkregen vanuit de draaibare passagiersstoel. En moet er worden overnacht dan is er het gemak van een omvormer met magnetron.


Lagemaat Interieurs uit Scherpenzeel heeft het complete interieur aangepakt en voorzien van een wel heel mooie combinatie van alcantara en leder. Speciaal detail is de achterwand welke is uitgevoerd in de vorm van de grille van de T-High en heel subliem verlicht.

Het geheel is gespoten in de Asfaltgrijze kleur RAL7043

Aan de voor- en achterzijde is een camera gemonteerd waarmee de chauffeur altijd voldoende zicht heeft bij het manoeuvreren door krap verkeer en op de bouw.

Preco heeft in 2019 het huidige pand aan de Ecofactorij in Apeldoorn betrokken, met een ultramoderne betoncentrale.
De kracht van Preco schuilt ‘m in het feit dat het complete pakket, van productie tot en met montage, in eigen beheer wordt uitgevoerd. Gemak en efficiency staan hierin dus voorop.
Preco is sterk in het produceren en leveren van verschillende hoogwaardige prefab betonelementen als o.a.;
– Kanaalplaatvoeren
– Geisoleerde en massieve botonwanden
– Trappen en bordesplaten
– Balkon- en galerijplaten

Namens Harbers Trucks Apeldoorn willen wij Preco, en met name de Teus Kuijsten, Theo Kool en chauffeur Mees bedanken voor deze mooie opdracht en wensen hun vele veilige en mooie kilometers toe met deze wel heel bijzondere Renault T-High.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *