Deze BAZ had de opvolger van de Praga V3S moeten worden.

Praga V3SEen beetje truckliefhebber kent de Praga V3S, zoals hierboven getoond. Het Tatra zusje met het kleine neusje. BAZ, de voertuigfabriek uit Bratislava, zou de opvolger van dit roemruchte model gaanbouwen. Helaas is het bij een kleine serie prototypes gebleven. Daar zijn minstens 4 van bewaard gebleven. Eén exemplaar is in particuliere handen, perfect gerestaureerd en regelmatig op oldtimershows in Tsjechië en Slowakije te zien. Deze heb ik helaas nog nooit met eigen ogen gezien. De drie anderen die ik ken staan in Slowaakse musea. Twee staan verschrikkelijk weg te rotten naast Transportmuseum Bratislava, één legergroen exemplaar (Devin P4) in een soort grote carport bij Vojenské historické múzeum Piešťany (Leger historie museum Piešťany). Dit museum is onderdeel van het leger en alle tentoonstellingsstukken worden in goede staat gehouden ‘voor het geval dat’, dus deze is wél op aan te zien. Informatie over deze voertuigen vinden bleek erg lastig, hopelijk meldt zich een kenner in de reacties.
BAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overigBAZ onbekend/overig


No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *