VW Plattenwagen: de transporter voor intern gebruik

VW Plattenwagen
Puur voor intern gebruik binnen het eigen bedrijf bouwde Volkswagen deze eenvoudige transportwagen. Tussen 1946 en 1973 werden ze weliswaar steeds verder gemoderniseerd, in Wolfsburg gebouwd.
VW Plattenwagen
De basis van de Plattenwagens was een keverchassis met een cabine boven de achteras. Het deel voor de cabine werd als laadruimte ingezet. Toen Ben Pon bij een bezoek aan de VW fabriek zo’n wagen zag raakte hij geïnspireerd, zijn ontwerp van de eerste VW Transporter kan iedereen inmiddels dromen.
VW Plattenwagen
Het in het AutoMuseum Volkswagen getoonde exemplaar is één van de laatste, uit 1973. Hij is uitgerust met de 50 pk sterke 1.584 cc luchtgekoelde boxermotor. De maximum snelheid is 50 kilometer per uur.
VW Plattenwagen
Meer artikelen met VW Transporters kun je hier vinden.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *