Dit truckmerk kende je nog niet: STX

STX Master Horsebox
Tenzij je in de paardelarij actief bent natuurlijk, want STX is een merk van het Belgische Stephex Horsetrucks. Er zijn diverse ranges STX. Aanhangwagens, variërend van reguliere paardentrailers voor achter je SUV tot complete kampeertrailers voor achter een flinke bakwagen. Trucks, op basis van de Mercedes Benz Actros (zowel hoog als laag model), Scania P, Scania S of Volvo FH. En tenslotte de trucks voor twee paarden, op basis van de Mercedes-Benz Sprinter, Ram Van (gerebadgede Fiat Ducato, deze paardentrucks zijn puur voor de Amerikaanse markt) Opel Movano of Renault Master.
STX Master Horsebox
De truck uit dit artikel is volgend de rdw een STX Master Horsebox, naam en uiterlijk verraden al dat de basis een Renault Master is. Hij is uitgerust met alle denkbare luxe voor de mensen, van leren stoelen (kun je voor en nadat je op een levend paard zit ook nog even op een dode koe zitten) met armsteun via airco naar cruisecontrol. Maar zoals bij de meeste bedrijfswagens wordt het achter de cabine pas écht interessant.
STX Master Horsebox
Het paardengedeelte is voorzien van een verstelbare scheiding, elektrisch luchtafzuigingssysteem, dakraam en laterale rampen, LED-lampen blauw/wit, zadelkamer met zadel- en hoofdstelhouders, rubberen vloer en bevestigingskettingen.
STX Master HorseboxSTX Master HorseboxSTX Master Horsebox
Nog veel meer artikelen over paardentransport kun je hier vinden.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *