Een in Zwolle gebouwde Mercedes-Benz Arocs

Mercedes-Benz Arocs
We weten allemaal dat er in Zwolle Scania’s worden gebouwd. Wat minder mensen weten is dat er vlak buiten Zwolle óók een bedrijf is waar trucks worden gebouwd. Bij Veldhuizen, aan de A28 tussen Zwolle in Lichtmis. Deze bouwen trucks op basis van diverse types, onder andere de Mercedes-Benz Arocs. En wat nóg minder mensen weten, is dat er tussen die twee fabrieken in, nóg een truck is gebouwd. Bij Wensink in Zwolle, speciaal voor de Nederlandse markt, een Mercedes-Benz Arocs met duidelijk veel GINAF invloeden. Onderweg naar Transport Compleet 2022 kreeg ik hem eindelijk op de foto! Hier onder de tekst waarin Mercedes vertelt wat ze er zelf van vinden.
Mercedes-Benz Arocs
Speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld: de Arocs Widespread.
De Arocs Widespread is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Door een optimale asverdeling maakt de Arocs Widespread gebruik van de wettelijke ruimte voor maximale aslasten in Nederland. De achterassen worden verder uit elkaar geplaatst waardoor er meer gewicht geladen mag worden. Het resultaat is een hoog GVW van 43 ton en in combinatie met het lage eigen gewicht van het chassis zorgt dit voor een optimaal laadvermogen. Hiermee kunt u de truck efficiënter inzetten, want met minder ritten vervoert u dezelfde zware lading. Dit maakt de Arocs Widespread kampioen zwaargewicht.
Mercedes-Benz Arocs
Een zwaargewichtklasse apart.
De Arocs Widespread is leverbaar in de asvarianten 6×4, 6×6, 8×4 en 8×8. De truck heeft twee gestuurde voorassen en een aangedreven achterste as. Dit zorgt voor een kleinere draaicirkel en maakt de truck uitstekend manoeuvreerbaar.
Mercedes-Benz Arocs
ETS en DTS.
De Arocs Widespread is voorzien van twee belangrijke systemen: Electronic Truck Steering (ETS) en Dynamic Truck Suspension (DTS). ETS is het elektronisch geregelde snelheidsafhankelijke stuursysteem voor de starre achteras Ingeschakeld kan de achteras tot 45 km/u meesturen. Daarboven wordt hij uit veiligheidsoogpunt star. DTS is een, eveneens elektronisch geregeld, hydraulisch veersysteem, op basis van stikstof compressie. DTS controleert en regelt de rijhoogte wanneer sneller dan 3 km/u wordt gereden.
Mercedes-Benz Arocs
Robuuste krachtpatser voor de bouwsector.
De door Mercedes-Benz zelf ontwikkelde Arocs Widespread voldoet aan de hoge kwaliteitseisen op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en functionaliteit zoals u die mag verwachten van Mercedes-Benz. Groot voordeel hiervan is dat de gehele truck valt onder de fabrieksgarantie van Mercedes-Benz.
Mercedes-Benz ArocsMercedes-Benz ArocsMercedes-Benz Arocs
Meer artikelen over aparte uitvoeringen van de Mercedes-Benz Arocs kun je hier vinden.

2 Comments

  1. Jeno Molnar 21 juni 2022 Reply
    • Alex Miedema 21 juni 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *