Classic Express: De Rijdende Concertzaal – Jaco Terlouw

Smit onbekend/overig

Op zondag 19 juni 2022 spotte ik (Jaco Terlouw, red) een bijzondere oplegger. De door Smit, Oud-Beijerland gebouwde trailer stond opgesteld nabij het Hart van IJsselmonde in Rotterdam. De locatie waarop de trailer stond opgesteld vind ik opmerkelijk. Letterlijk naast de oplegger is wijktheater Podium Islemunda gesitueerd.

Smit onbekend/overig

De Smit STO-1028 oplegger werd in het Nederlandse kentekenregister bijgeschreven op 29 mei 2002. Op 13 februari 2003 werd de tenaamstelling voor het laatst gewijzigd. De rijdende concertzaal heeft voor gebruik op de openbare weg een geldige APK tot en met 17 mei 2023.

Smit onbekend/overig

Smit, Oud-Beijerland bouwde de trailer op basis van een twee-assig zwanenhalschassis. Technisch kan het tandemstel belast worden tot 18.000 kg. Wettelijk is het voertuig binnen de 12 meter lengte van de oplegger beperkt tot een rijklare massa van 15.750 kg. Het GVW van 28.000 kg is slechts van academische waarde, deze evenemententrailers worden over in het algemeen waterpas afgestempeld tijdens opstelling van het voertuig.

Smit onbekend/overig

Er werd een mooi product neergezet door de carrosseriebouwers uit de Hoeksche Waard. De linkerzijde heeft één lange uitschuifbare wand, waar aan de rechterzijde een kleine schuifwand in een grotere wand geïntegreerd werd. Dit om een maximale binnenruimte te creëren.

Smit onbekend/overig

De Rijdende Concertzaal wordt gebruikt om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. Deze kennismaking wordt verzorgd door jonge musici, allen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Zij nemen de kinderen moeiteloos mee in de muziek in de mobiele zaal.

Smit onbekend/overig

Op het kleine podium, in het kleine uitschuifbare deel van de oplegger, is ruimte voor enkele musici en een presentator. De overige ruimte in de trailer biedt plaats aan ongeveer 35 kinderen. Licht en geluid is aanwezig in de zaal. Hiervoor lijkt de trailer afhankelijk van een externe energiebron. Ik zag geen indicatie voor een ‘stand alone’ oplossing.

Smit onbekend/overig

De Classic Express is een initiatief van het Prinses Christina Concours.

Kijk voor meer informatie op classicexpress.nl.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *