Slowaakse brandweermotor door Orange County Choppers


Een bijzonder voertuig in Transportmuseum Bratislava is deze door OCC gebouwde brandweerchopper. Natuurlijk niet om ingezet te worden bij een brand, maar als pronkstuk. Vooral de beide wielen zijn ware kunstwerken, geheel met hamer en beitel versierd.

De tweewieler wordt aangedreven door een luchtgekoelde 1.745 cc V-Twin S&S motor, gekoppeld aan een bak met zes versnellingen. Het geheel weegt 271 kilogram.

Deze ‘brandweerbrommer’ is gebouwd door Orange County Choppers (OCC), een fabrikant van op maat gemaakte motorfietsen, opgericht in 1999 door Paul Teutel senior. Dit bedrijf heeft vooral veel bekendheid gekregen door het “American Chopper” programma bij Discovery Channel op tv. Daar werden niet alleen de bijzondere creaties getoond maar kregen ook de interne strubbelingen tussen de medewerkers, en met name de familie Teutel, veel aandacht.

Meer artikelen over motorfietsen kun je hier vinden, meer brandweervoertuigen hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *