De AM General 6 x 6 Reo M923 van Teake Djurrema – Anne de Boer


Dit is de Reo M923 uit 1984 van Teake Djurrema. In zijn loods had hij ook nog een paar oldtimer draglines te staan. Om met zo’n dragline naar evenementen te kunnen gaan was er eigenlijk altijd een dieplader nodig voor het transport. Daarom werd het plan opgevat om de dragline, in eigen beheer, op de Reo te bouwen.

Doel was om er in 2020 mee naar het evenement “Historisch Grondverzet” te gaan. Doch Covid 19 gooide roet in het eten. Ditzelfde was ook het geval in 2021 toen door de Corona pandemie het evenement ook geen doorgang kon vinden. Zodoende stond de Reo al een paar jaar te wachten om eindelijk eens een keer in actie te komen.

Op zaterdag en zondag 23 en 24 juli 2022 was het dan eindelijk zover. Op de locatie van de zandwinning van Van Der Wiel in Nij Beets had de vereniging Historisch Grondverzet (Hi-Gro) een mooi evenement georganiseerd.

Ikzelf (Anne de Boer, red.) kon daar helaas niet bij aanwezig zijn omdat ik nog in het buitenland verbleef. Engel Bos was er wel en heeft er zaterdag een mooie video van gemaakt. Voor de liefhebbers is deze te zien op You-tube

Tekst en foto’s Anne de Boer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *