Een Zhiguli bij de nieuwe McDonalds

Onderweg naar de uittocht van het Truckstar Festival van 2022 kwam ik er al vrij snel achter dat ik toch nog even wat moest eten voor het feest los zou barsten. Een goed excuus om te kijken of de nieuwe McDonalds achter het WTC in Leeuwarden al af is. Dat was hij! En nog beter nieuws: er stond een Zhiguli op de parking! De exportnaam voor het westen was Lada, maar deze is pas op latere leeftijd naar Nederland gekomen, dus die mogen we bij de ‘echte’ naam noemen. Zhiguli is ook de naam van een gebergte niet ver van de VAZ-fabriek. Toen na de val van de Sovjet-unie veel Lada’s retour afzender gingen, werd ook die naam gemeengoed in Russisch sprekende landen. Omdat Zhiguli toch wel heel erg lijkt op zhigulo (en je kunt vast raden wat dat betekent) zijn ze uiteindelijk de Lada-naam ook maar op de thuismarkt gaan gebruiken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *