Hyzon waterstof-trio gepresenteerd in Oldebroek – Martin Vonk

Zoals al op diverse media te lezen was, hebben Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik gisteren drie nieuwe waterstoftrucks gepresenteerd. Het gaat hierbij om de zwaarste zero emissie trucks die tot nu toe in Nederland in gebruik zijn genomen.

Ongeveer een jaar geleden plaatsten beide transportbedrijven een order bij Hyzon Motors Europe voor de levering van deze trucks. In verband hiermee heb ik (Martin Vonk, red.) voor Hyzon een paar artist impressions gemaakt. Omdat ik natuurlijk benieuwd was naar het eindresultaat, ben ik bij de presentatie aanwezig geweest. En ik moet zeggen dat het mooie trucks zijn geworden, duidelijk herkenbaar aan de opbouw met waterstoftanks achter de cabine.

Het gaat om Hyzon Hymax 250 trekkers in Space Cab en Super Space Cab uitvoering. De waterstof elektrische trucks hebben een actieradius van ongeveer 520 km, waarna ze in een kwartiertje weer volgetankt kunnen worden. Dat is een groot voordeel ten opzichte van batterij elektrische trucks die momenteel nog een beperkte actieradius hebben en waarbij het laden bovendien veel meer tijd kost.
De trucks gaan eind september de weg op. Ze worden dan ingezet bij wegenbouwprojecten in Nederland, te beginnen bij het groot onderhoud van de A1 bij Apeldoorn.


En de artist impressions van een jaar geleden.

Tekst en foto’s Martin Vonk.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *