Dieselcrisis in Frankrijk – Max Laadvermogen

Diesel crisis in Frankrijk. Mijn vriend die onderweg is vanuit Nederland heeft vannacht in de buurt van Dion gestaan. Daar leek de situatie aan de pompen nog normaal. Vandaag hier in het zuiden van Frankrijk zijn veel pompstations gesloten of verkopen alleen nog maar benzine (door een staking bij Total, red.). Zelf heb ik vanochtend bij de Carrefour Supermarche Diesel kunnen tanken. De lange rij voor lief genomen. Straks ga ik met mijn andere Franse 2-zitter naar de Esso Expresse in Le Muy. Getuige de foto is daar nog Diesel verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Menig automobilist heeft ook jerrycan ’s bij zich. De sfeer is grimmig. Au revoir, Max Laadvermogen vanuit Rappel, Zuid-Frankrijk.

Tekst en foto’s Max Laadvermogen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *