De VW Scooter is geen scooter


De Volkswagen Scooter uit 1986 is een gestroomlijnd en van kunststof gemaakt prototype voor een driewieler met vleugeldeuren. Het achterwiel is aan een enkele achterbrug opgehangen, zodat er ook nog ruimte is voor 100 liter bagage achterin.

De basis van dit 320 centimeter lang tweepersoons ‘vrijetijdswagen’ is de VW Polo van dat moment. Met een leeggewicht van slechts 550 kilo en een cW-waarde van 0,25 doet hij qua rijden aan een motorfiets denken. Volgens het bordje dan, ik heb zelf precies evenveel kilometers op een motorfiets afgelegd als in dit prototype: 0.

De Scooter is uitgerust met een 1,4 liter watergekoelde viercilinder lijnmotor. De 90 pk stuwt hem tot snelheden boven de 200 kilometer per uur.

Meer prototypes kun je hier vinden, meer driewielers hier en een uitgebreid artikel over AutoMuseum Volkswagen hier.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *