Van den Bosch neemt deel van activiteiten Gé Simons over

MAN TGX 2nd gen
Logistiek dienstverlener Van den Bosch neemt met ingang van 14 november 2022 een deel van de activiteiten van collegavervoerder Gé Simons Internationaal Transport uit Hilvarenbeek over. Dat zijn Rico Daandels, CEO van Van den Bosch en Frank Simons, eigenaar van Gé Simons, overeengekomen.
Volvo FM 4th gen
Gé Simons Internationaal Transport werd net als Van den Bosch opgericht in 1964. Begonnen met één truck, groeide de onderneming de afgelopen decennia uit tot een internationaal opererend logistiek dienstverlener. De activiteiten bestaan onder andere uit het intermodale vervoer van droge bulkgoederen met silodrukcontainers naar de Italiaanse markt.
MAN TGX 2nd gen
Europese groeistrategie
De overname betreft de activiteiten van Gé Simons die zich richten op het transport van droge bulkgoederen. Hiermee breidt Van den Bosch haar transportnetwerk op de Europese markt verder uit. “De sterke focus op Italië van Gé Simons sluit aan bij onze Europese groeistrategie als intermodaal logistiek dienstverlener. Met de overname versterken we onze positie op de Italiaanse markt en brengen we onze droge bulkactiviteiten verder tot ontwikkeling”, aldus CEO Rico Daandels. Van den Bosch heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in uitbreiding binnen het droge bulksegment en is inmiddels Europees marktleider in silodrukcontainertransport.
Volvo FH 2nd gen
Droge bulkactiviteiten
De droge bulkactiviteiten worden voortgezet onder de vlag van Van den Bosch en geïntegreerd binnen de vestigingen van de logistiek dienstverlener. De overname betreft onder meer de containervloot, bestaande uit 40ft-silodrukcontainers, en diverse trucks, opleggers en chassis.
DAF XF95
Ook alle betrokken medewerkers, zowel chauffeurs als kantoormedewerkers, worden onderdeel van Van den Bosch. Daandels: “Ik ben verheugd dat het team van Frank Simons aan boord blijft en hun expertise toevoegt aan onze organisatie.” Simons sluit zich daarbij aan: “Ik ben er trots op dat we de juiste partij hebben gevonden waaraan we onze medewerkers en klanten kunnen toevertrouwen. Dankzij de overname profiteren zij van het uitgebreide Europese netwerk, de capaciteit en de kennis die Van den Bosch de afgelopen decennia heeft opgebouwd.”
Kenworth W900
Tekst: Van den Bosch
MAN TGX 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *