De levens van DAF fieldtester 21042

Vandaag in ‘de levens van’ een DAF XG+ 530 testvoertuig DAF, nummer 21042 (de 42e testtruck die DAF in 2021 heeft gebouwd). Samen met de XG+ van Dimetra was dit de eerste NewGenerationDAF XG+ ‘fieldtest truck’ op de openbare weg in handen van een klant.

Eerste fase: Q2-Q3 2021 camouflage (nieuw type was aanvankelijk nog niet geïntroduceerd)

Tweede fase: Q3-Q4 2021 camouflage eraf, beige fabriekskleur

Derde fase: Q4 2021-Q3 2022 tijdelijke wrap. Niet alle onderdelen waren origineel. Spuiten mocht nog niet en zou ook niet slim zijn, gezien de niet originele onderdelen. Door wrap toch iets van eigen Jan Deckers uitstraling.

Vierde fase: Q3 2022 – … Voertuig origineel gemaakt door DAF met definitieve onderdelen.

Emiel Broere maakte diverse ontwerpen met als doel de meest passende uitstraling. Eenduidigheid met de rest van het Jan Deckers wagenpark is hierbij belangrijk. Na definitieve keuze is auto in de Jan Deckers huisstijl uitgevoerd. Daarna is auto aangevuld met accessoires. Oa van Solarguard Exclusive truckparts. (windkapjes, zonnescherm, onderbumper). Later zullen waarschijnlijk nog wat wijzigingen volgen; de wielen. (brede voorwielen en wieldeksels trekas eraf)

Informatie Emiel Broere, foto’s Jan Decker en Emiel Broere. Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 586 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *