De Peugeot DMA van Brasserie de Sainte Mère Eglise


Op zijn vakantie spotte Bouke Sieperda deze Peugeot DMA in Saint-Mère Eglise in Normandië, in de streek de Cotentin.

De Peugeot DMA was 1941 tot en met 1948 in productie, het was het eerste frontstuurmodel van het merk. De fabriek stond de eerste jaren van de productie van dit model in bezet gebied, een groot deel van de ruim 11.000 gebouwde exemplaren kwam dan ook bij de Duitse Wehrmacht terecht. De 2,142 liter motor werd ook in de Peugeot 402 toegepast. Deze leverde 50 pk en stuwde het model tot een duizelingwekkende maximum snelheid van 70 kilometer per uur.

Meer Peugeot artikelen kun je hier vinden.

2 Comments

  1. Teus 21 oktober 2022 Reply
    • Alex Miedema 23 oktober 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *