Een brandweer-Buick bij de Meinardstsjerke in Minnertsga

Buick onbekend/overig
Tot en met 29 oktober 2022 was er een aantal dagen een tentoonstelling in de Meinardstsjerke te Minnertsga. Het is inmiddels 75 jaar geleden dat de kerk in 1947 volkomen afbrandde. Ter ere van die tentoonstelling is de Buick brandweerwagen van gemeente Smallingerland ook te zien. Helaas wist ik op het moment dat ik de foto’s maakte nog niet van de tentoonstelling ín de kerk. Een belangrijk deel daarvan is namelijk een film van een mevrouw die er bij was destijds en die er uitgebreid over vertelde. Die vrouw? Dat was mijn oma! Die, net als mijn vader en meerdere van mijn ooms, ook vanuit deze kerk begraven is. Ook voor mij een plek met veel herinneringen dus.
Buick onbekend/overig
De brandweerwagen uit 1927 was ten tijde van de brand dus wel al 20 jaar oud, maar er werden natuurlijk niet alleen fabrieksnieuwe brandweerwagens gebruikt bij het blussen van de kerk. Deze specifieke auto is er toen niet ingezet, daarvoor liggen Drachten en Minnertsga toch te ver uit elkaar.
Buick onbekend/overigBuick onbekend/overigBuick onbekend/overigBuick onbekend/overigBuick onbekend/overig


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *