Marco Havers bij open dag Hiab Meppel 2022

Bij Hiab werd zaterdag 5 november een open dag gehouden in het kader van de Open Bedrijvendag Drenthe 2022.

Dit jaar stond de Open Bedrijvendag in het teken van het thema “How it’s done”. Meppeler bedrijven lieten niet alleen zien hóe zij werken, maar laten het de bezoeker óók doen, ervaren. Ondernemend Meppel stelde deze dag gastvrij hun bedrijf open. Het was dé kans voor leerlingen, studenten en werkzoekenden om bedrijven te leren kennen.

De deuren gingen bij Hiab om 10.00 uur open en velen liepen al gelijk van af die tijd het Meppeler bedrijf binnen.

Bij de ingang kregen de kinderen al een formulier waar ze stickers op konden verzamelen. Zo was er tijdens een afgezette route enkele opdrachten voor de kinderen te vinden en bij een geslaagde proef kregen zij een sticker waar ze aan het eind van de tour een presentje kregen bij het inleveren van het formulier.

In de vele hallen kon men de opbouw zien van de verschillende opbouwen en kranen. Vele truckmerken wachtten om opgebouwd te worden. Ook enkele kant en klare trucks stonden op het terrein.

In een aparte hal stonden enkele Scania 4 serie defensie trucks met verschillende opbouwen waar je bij één Scania zelfs een kijkje mocht nemen in de cabine.

Iedere bezoeker kon, als men wilde, hun vaardigheden laten zien op de Moffett meeneemheftrucks. Voor kinderen waren miniheftrucks met een speciaal parcours. Een hal verder waren hobbyisten met mooie van afstand bestuurbare minitrucks en andere voertuigen.

Met deze rondleiding en deskundige uitleg van de Hiab medewerkers werd precies het proces van verkoop tot aan aflevering laten zien.

Deze dag gemist? Elk jaar vindt op de eerste zaterdag van november de Open Bedrijvendag Drenthe plaats. Tot volgend jaar!


Tekst en beeld Marco Havers. Woensdag komt er nog een artikel over de open dag van MCS die op hetzelfde moment was online.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *