GeesinkNorba is terug in Nederlandse handen

Buxo onbekend/overig
Geesinknorba Groep, de vuilniswagenfabrikant die wij vooral kennen van de Geesink fabriek in Emmeloord, is door de oude eigenaar, internationaal milieubedrijf Firion, verkocht aan Globitas, een Nederlandse investeringsmaatschappij.

Het bedrijf is in 1875 door Jacobus Geesink opgericht, als wagenbouwer. In 1915 werd het eerste afvalinzamelvoertuig gebouwd. Momenteel biedt Geesinknorba hybride, volledig elektrische en zelfs waterstof aangedreven vuilniswagens aan. De groep is actief in zo’n 40 landen, met het hoofdkantoor in Emmeloord waar ontwerp en productie plaatsvinden. De persinstallaties worden in het Spaanse Sevilla gebouwd. Vanuit zeven eigen vestigingen verspreid over het Europese continent levert het bedrijf diensten, reparaties en onderhoud aan klanten in zowel de publieke als de private sector.
Iveco Stralis
Nu, na ruim 20 jaar, is het bedrijf weer terug bij de roots en is het weer 100% Nederlands eigendom. Een groep ondernemers, management en investeerder Globitas kocht de Geesinknorba Group van Firion, een internationaal milieubedrijf.
Mercedes-Benz Econic
Rene de Wit, de nieuwe CEO van de Geesinknorba Groep: “We zijn blij met dit momentum. Het is in zekere zin een einde aan een begin. Het is nu tijd voor positivisme dat nodig is om door een uitdagende tijd te navigeren. Om verandering te omarmen en liefde en gezamenlijke inspanning in het bedrijf te steken. We kijken ernaar uit om samen met al onze stakeholders samen te werken om er een groot succes van te maken.”
Emoss elektrotruck
Om alle belangen op één lijn te krijgen, willen de nieuwe eigenaren een meer ondernemersgeest introduceren. Zo willen ze aandelen van het bedrijf verdelen onder de medewerkers en meerdere managers van de internationale vestigingen de kans geven om mede-eigenaar te worden. De balans van het bedrijf zal worden versterkt en er zal nieuw kapitaal beschikbaar komen om het bedrijf te helpen zijn duurzame oplossingen te laten groeien. Persoonlijke noot: een bedrijf waar de medewerkers mede-eigenaar zijn vind ik een érg goed idee.
DAF 75CF
Arthur Clement, partner bij Globitas: “Circulariteit en elektrificatie zijn onderwerpen die niet te ontkennen zijn. Vooral in stedelijke situaties; waar steden brandstofauto’s, transport, scooters, enz. verbieden. Overheden hebben geen excuus om nog steeds dieselaangedreven vuilniswagens in hun straten te hebben. Wij geloven dat er een enorm potentieel is voor de duurzame afvaloplossingen van Geesinknorba.”
Iveco Stralis
De Wit: “We willen bijdragen aan een schone en duurzame wereld door de waste-to-value-industrie te versterken. We zetten ons in om de activiteiten van onze klanten vooruit te helpen door geavanceerde oplossingen voor afvalbeheer te bieden die een substantiële toegevoegde waarde en een lage TCO bieden. Daarom ontwikkelen en leveren we de meest innovatieve afvalinzamelingsoplossingen voor duurzaam afvalbeheer.”
GINAF C3127N
Al met al veel managementprietpraat in het persbericht van GeesinkNorba hier boven dus, maar het lijkt er op dat de nieuwe eigenaar daadwerkelijk het beste met het bedrijf voor heeft en niet alleen snel wil cashen. Aan alle Geesink medewerkers, gefeliciteerd met jullie ‘nieuwe’ werkgever!
DAF 55
DAF G1300
Mercedes-Benz Econic
Ponticelli Puncher

3 Comments

  1. Aart 19 december 2022 Reply
  2. max ypma 21 juli 2023 Reply
    • Alex Miedema 23 juli 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *