VW Corrado Roadster: meer dan een guilty pleasure

De Volkswagen Corrado is absoluut één van mijn guilty pleasures op autogebied. En ik mag ook graag in een cabrio rijden. Ik werd dan ook erg blij toen ik onderstaande VW Corrado Roadster in AutoMuseum Wolfsburg zag staan.

Van 1988 tot en met 1995 bouwde Karmann in Osnabrück de VW Corrado sportcoupé. Begin jaren ’90 bouwde men op deze basis twee Roadsters, in de hoop op serieproductie.

Het stofdak is niet elektrisch bediend: puur handwerk. Ingeklapt is de kap volledig buiten beeld, terwijl er alsnog iets van laadruimte in de kofferbak overblijft. De spoiler van de coupé, die bij 120 kilometer per uur automatisch naar buiten komt, heeft plaatsgemaakt voor een vaste spoiler.

Deze auto is uitgerust met een 115 pk sterke 1.984cc watergekoelde viercilinder lijnmotor. De maximum snelheid is 200 kilometer per uur.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *