Hij staat!! De nieuwe schuur voor Verdeelstation Koarnjum

Het heeft bijna een jaar aan voorbereidingen gekost, maar nu staat hij toch eindelijk! De nieuwe schuur voor de voorraad van Verdeelstation Koarnjum. Dat was niet gebeurd zonder deze mensen en bedrijven, in de vorm van hulp, donaties en flinke kortingen.
Helmut Laun, de vader van Hanna, heeft het overgrote deel van het werk gedaan. En hoe!
Nobelhout, Paul kwam het bouwpakket persoonlijk afleveren!
Visser ATR verzorgde een 40 kuubs bouwafval container en een 6 kuubs asbest container.
Hanna Laun, ondanks dat we niet meer getrouwd zijn heeft Hanna veel werk gedaan voor de schuur, zowel fysiek als in de voorbereiding.
Roland Berk had het hoogste bod op de cabrio die ik voor dit doel veilde.
Scalemasters, die zes stevige stellingkasten op liet sturen.
De buren van nummer 55, sorry voor de tijdelijke overlast!
Loes Visscher-Miedema heeft dit onzalige idee in mijn hoofd gestopt, geestelijke support verleend en runt Verdeelstation Dronryp (en als er niemand thuis is die in Koarnjum).
Nynke Postma voor het onderbrengen van Helmut en Hanna tijdens een deel van de bouw en het last minute de goede schroeven scoren.
ALLE donateurs, van letterlijk één cent tot meerdere honderden euro’s, zonder jullie wat dit allemaal niet gelukt!
De diverse media, waaronder Omrop Fryslân, NPO radio 2 en NPO radio 5, die aandacht aan dit project besteedden, waardoor hopelijk meer mensen geïnspireerd raken in hun eigen omgeving ook een soortgelijk project op te zetten.

Donderdag 6 oktober kwam de asbestbak aan.

Vrijdag 7 oktober werd de 40 kuubs container gebracht. Knap stukje sturen van de chauffeur!

En een paar uur later is die bak al bijna vol, Helmut is een buffel!!


De bordjes die de muur van de oude schuur opsierden werden, na een idee van Alberto van der Meer, geveild. Egbert Boezerooij had het hoogste bod.

Zaterdag acht oktober, Helmut ging naar de obi in Emden, de dichtstbijzijnde plek waar ze in het weekend de goede bekistingsblokken verkopen.

Zondag 9 oktober. Hanna en Helmut hebben eerst een vader-dochter dag in Harlingen, terwijl ik de drie borden bij Egbert Boezerooij breng. Weer een mooi bedrag binnen!

De schuur was ook ene flink deel van de erfafscheiding met de buren van nummer 55. Die hebben tijdelijk gaas neergezet zodat hun honden wel lekker buiten in de tuin kunnen spelen. Storm moet er nog even aan wennen dat de honden hem dan ook veel beter kunnen zien.

Als Helmut en Hanna weer in Koarnjum zijn lossen we de aanhangwagen en wordt er vooral veel gedacht en gemeten.

Maandag 9 oktober wordt de asbestcontainer weer opgehaald.

Ondanks de regen wordt toch de nieuwe fundering gelegd door Helmut en Hanna. We hadden gehoopt de oude te kunnen hergebruiken, maar dat bleken weggerotte bielzen te zijn.

Dinsdag 11 oktober kan ik me ook nuttig maken, de schuur wordt in elkaar gelego’d.


Willem Norder komt de grote container weer ophalen.


Woensdag 12 oktober, Helmut is de vloer aan het herbestraten. Ik wilde nog kijken of we het zand gesponsord konden krijgen omdat ik best vaak over Spaansen schrijf, maar de kar vol kostte sowieso maar acht euro!

Donderdag 13 oktober, terwijl ik in Vuren aan het werk was zijn Helmut en Hanna verder gegaan met dak, deuren en ramen.

Vrijdag 14 oktober, Hanna en Helmut zijn verder gegaan met deuren en dak. Daarnaast is de schuur nog wat verstevigd en aan de fundamenten vast gezet.

Zaterdag 15 oktober. Eerst maar eens een mooie mand voor Helmut samen laten stellen bij de Zuivelhoeve. De afrondende fase is begonnen. Het dak er nog op, wat dingen afwerken, beginnen met opruimen.

Maandag 17 oktober, de voorraad weer aangevuld bij de Aldi!

Scalemasters liet zes stevige stellingkasten opsturen! Deze ga ik binnenkort op een vrije dag in elkaar zetten.

Van 10 tot en met 15 november kwam Helmut nog een keer langs. Vooral om kwaliteits-tijd met zijn dochter te spenderen, maar de laatste punten van de schuur werden ook nog op de i gezet. Dakgoten en een kleurtje er op springen het meest in het oog. Er moeten nog wat kleine dingen gebeuren, maar dat heeft allemaal geen haast.

Er is in totaal 2.544,17 euro gedoneerd ten behoeve van de schuur. Op dit moment is daar €1.627,81 van uitgegeven, maar de rekeningen van de dakgoten en verf komen er nog aan. Er stroomt dus zeker een paar honderd euro direct door naar de pot met geld om voorraad van te kopen.

En nu? Nu moet de schuur gevuld worden, niet alleen voor Verdeelstation Koarnjum, ik wil ook (nog meer) met andere stations samenwerken die bij mij dan ook spul af kunnen halen. Werk je bij een bedrijf waar soms dingen weg worden gegooid terwijl het nog best goed is? (Denk aan een drukfout in de THT datum bijvoorbeeld, of een omdoos eten die beschadigd is, maar in de doos zelf zijn 23 van de 24 verpakkingen nog gewoon goed) Neem dan contact met me op!

Iedereen die heeft geholpen, op welke manier dan ook, BEDANKT!!!!!!!!!!!!!

One Response

  1. Dick Havenaar 17 november 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *