GP Groot neemt Van der Galiën Recycling NIET over

Scania P270
De Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD) en Visser Afvalverwerking, Transport en Recycling (Visser) wilden haar regionale positie versterken en zouden per vandaag (1 december 2022) de afvalinzamelactiviteiten van afvalverwerker Van der Galiën in Kootstertille overnemen.
MAN TGA
De kernactiviteiten van NNRD en Visser ATR zijn het ophalen, transporteren en verwerken van diverse soorten afval. Bij de overname zouden alle afvalactiviteiten op het gebied van rol-, portaal- en afzetcontainers worden overgenomen van Van der Galiën, inclusief minimaal 11 betrokken medewerkers. De nieuwe werkzaamheden zouden worden verdeeld onder de locaties Drachten, Groningen en Harlingen. Het terrein van Kootstertille is geen onderdeel van de overname.
Volvo FM 5th gen
“Wij zijn erg trots dat we deze overname hebben kunnen realiseren en op deze manier nog meer waarde kunnen creëren in onze regio”, aldus Foky van der Veen, directeur van NNRD en Visser ATR, in oktober.

NNRD en Visser ATR zijn onderdeel van GP Groot. Met locaties in Harlingen, Drachten en Groningen hebben de bedrijfsonderdelen in Friesland, Groningen en Drenthe een eigen identiteit. “Samen met alle GP Groot bedrijven bundelen we onze kracht om een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst te creëren. Wij zijn een meedenkende dienstverlener, een fijne werkgever en een gewaardeerde samenwerkingspartner”, aldus Foky van der Veen.
Scania 144Mercedes-Benz SK 94DAF XF95DAF 95XFMercedes-Benz SK 94Scania R450Volvo FH 4th gen

ZOUDEN inderdaad. Totdat op 25 november ineens onderstaand bericht naar buiten kwam. Een bijzondere gang van zaken. Van der Galiën gaat in de containers verder in samenwerking met HRM, vanaf vandaag kan er geen afval meer gebracht worden naar Kootstertille.

Vier weken nadat Van der Galiën Recycling heeft bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met de Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD) en Visser Afvalverwerking, transport en Recycling (Visser ATR) om de afvalinzamel activiteiten per 1 december over te nemen brengt de directie vandaag naar buiten dat de onderhandelingen op niets zijn uitgelopen. Voor NNRD/Visser ATR komt dit bericht als een verrassing en als een beslissing die niet in lijn is met de afspraken die tussen beide partijen in oktober beklonken zijn met een overeenkomst en een ‘ferme handdruk’.

NNRD en Visser ATR zijn verrast door de bijzondere gang van zaken. “Eén van onze kernwaarden is betrouwbaarheid. Wij doen wat we afspreken, zijn een klant- en servicegerichte partner waarbij onze medewerkers en onze regionale werkwijze ons onderscheidend maken. Het initiatief van de overname lag bij Van der Galiën. We waren het snel eens en de voorwaarden in de overeenkomst zijn standaard en eenvoudig,”, aldus Foky van der Veen, directeur van NNRD en Visser ATR.

“We betreuren de gang van zaken. We hebben al kennisgemaakt met de betrokken medewerkers. Een fijne groep mannen waar het direct mee klikte. Ze passen perfect binnen ons team. Voor hen kwam er, na lange tijd, een einde aan een periode van onzekerheid. Zeker drie chauffeurs heeft te kennen gegeven graag bij ons in dienst te treden. Daar werken we, ook zonder overname, aan mee. Daarnaast kijken we of er nog meer instroommogelijkheden zijn”, volgens Van der Veen.

Ook veel klanten van Van der Galiën hebben de afgelopen weken aangegeven de dienstverlening voort te willen zetten bij NNRD/Visser ATR. Dit steunt ons. Wij gaan op korte termijn met de klanten in gesprek en hopen dat ook zij ervoor kiezen een overstap te maken naar ons. Met vestigingen in Drachten, Groningen en Harlingen zijn NNRD en Visser ATR een bekende partner in de regio. Dit horen we ook terug van onze klanten. Daarnaast scoren wij maximaal op de CO2 prestatie- en MVO-ladder. Dit geeft aan dat we innovatief zijn en graag het voortouw nemen in onze regio. Dit zullen we blijven doen. We vertrouwen op ons eigen kracht”, besluit Van der Veen.

NNRD/Visser ATR kijkt naar de juridische mogelijkheden om het besluit van Van der Galiën Recycling aan te vechten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *