Het is weer nationale kerstboomopzetdag!

Op zes december haalt Nederland massaal de kerstboom in huis. In andere landen staat hij al lang, maar wij wachten tot Sinterklaas het land uit is. Persoonlijk ben ik blij dat hij weg is. Dit feest is gebaseerd op ouders die tegen hun kinderen liegen, lijkt mij geen wenselijke situatie. Zwarte Piet is gewoon een racistische karikatuur waarvan het bizar is dat bepaalde bekrompen mensen (nooit kinderen) er per sé aan vast willen houden. Bovendien mag je bij het kadootjes uitdelen iedereen anoniem pesten, als je het maar wel in rijmschema AABB doet. Voor de mensen die vinden dat ik me bij voertuigen moet houden en mijn mening niet op mijn blog moet zetten: svp dat per email sturen, dan kan ik het op mijn wc papier printen voor ik mijn kont er mee afveeg.

Maar goed, dit artikel gaat niet over Sinterklaas, dit gaat over kerstbomen. Een oud heidens gebruik wat aan de geboorte van Jezus is gekoppeld toen het christendom met geweld in onze regio in werd gevoerd. In het Slowaakse Veľký Meder (Nagymegyer voor de Hongaren onder ons) werd de boom op 24 november al op het dorpsplein gezet, ik reed keurig achter de boom aan. Vooral de LIAZ met kraan kan me goed bekoren!

One Response

  1. Lucas Ensing 6 december 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *