Zebra op reis, dag 10: Biograd na Moru (HR) – Makarska (HR)

Vanochtend, maandag 28 november 2022, werd ik na een lange en goede nachtrust wakker in Villa Medusa. Absolute aanrader trouwens! Mocht je in de buurt zijn, blijf hier slapen en ontbijten. Meteen in de eerste paar honderd meter reed ik al een paar keer verkeerd… Zodat ik bij de brandweerkazerne langs kwam, waar ALLE auto’s buiten stonden omdat de vloer werd geboend. Ik blijf met mijn neus in de boter vallen deze trip. Ik ben weer verder de 8 / Jadranska Magistrala naar het zuiden afgezakt, brandweer bleef daarbij een terugkerend thema. Mooi spul hebben ze hier! Ik dácht dat ik in Split zou blijven, maar die stad was me te druk, dus het werd Makarska, nog weer wat zuidelijker. Ook vrij elitair, maar niet van het Monegaskische niveau van Zadar gelukkig. Hier typ ik dit nu vanuit Hotel Antonio, óók al weer zo’n fijne plek! Ik ga echt veel vaker in Kroatië terugkomen wat ik jullie brom…


Uiteraard komt hier ook een eigen artikel van, hier staan nog niet eens alle snoepjes op.


Wat een genot om over zulke wegen te rijden.

Helaas, dicht!

Maar het winteronderhoud levert dan wel weer een leuke foto op.

Eindelijk zo’n trekker die je hier op iedere straathoek ziet op de foto!Deze werkzaamheden stonden niet aangegeven. Gelukkig zijn weinig dingen zo gemakkelijk als achteruitrijden met een open cabrio.


Je mag niet op deze brug lopen TENZIJ je er van af springt. Het is een bungeejumplocatie.


Ik rijd zonder echt plan, maar wél met de Waze app aan, zodat ik zie wat er voor me is. Als ik dan zie dat iets ‘hotel panorama’ heet, weet ik dat ik op de parkeerplaats wil staan.


Zo’n machine bij de Túnmanswente in Koarnjum, wanneer?


Ook dit trio krijgt een eigen artikel.


Split.


As it net kin sa as it moat, dan moat it mar sa as it kin.


Hotel met zeezicht.

Eindelijk ook even het water in geweest <3 Dit water smaakt totaal anders dan dat van de Waddenzee.
Lekker pipi drinken. Dalmatisch drankje.

Naast deze Russische reus heb ik maar een heel klein sterretje…

Het hotel kent ne?

Chery Tiggo blijkbaar. De leukste manier nieuwe automodellen te leren kennen is toch als ze onverwacht naast je parkeren.

Morgen? Ik denk de laatste volledige dag Kroatië, ik ga rustig aan weer naar het noorden. Eerst Slovenië en daar bekijken of ik via Italië, Oostenrijk, of beide terug ga.

One Response

  1. Harm Adams 25 december 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *