“Mag het een Actrosje meer zijn?” Boekestijn bestelt er 500!

Daimler Truck Nederland is op dit moment druk met een zeer grote bestelling door Boekestijn Transport: het bedrijf neemt maar liefst vijfhonderd exemplaren van de Mercedes-Benz Actros in gebruik. De trekkers gaan rijden door alle uithoeken van Europa. Chief Operations Officer Sjef Boekestijn licht zijn keuze toe: “Mercedes-Benz Trucks geldt als een speler die vooruitloopt in de markt op digitaal gebied. Voor ons is dit een must, omdat wij onze eigen IT-systemen ontwikkelen. Bovendien konden we tot de beste afspraken komen met Daimler Truck Nederland en Mercedes-Benz Trucks dealer Wensink in Zwolle.”

Op dit moment maakt internationaal transporteur Boekestijn Transport een periode van opmerkelijke groei door. Sjef Boekestijn: “Wij zijn in 2 jaar tijd van 500 naar 1.000 vrachtwagens gegaan. Om de sterk stijgende vraag bij te benen en een deel van ons wagenpark te vervangen, klopten we bij meerdere leveranciers aan. We kozen voor Mercedes-Benz Trucks omdat we, naast de goede prijs-kwaliteitverhouding, met deze partij duidelijke en harde afspraken konden maken over leveringstermijnen. Voor ons is dat belangrijk, want zodra we de sleutel krijgen, nemen we de truck diezelfde dag nog in gebruik voor onze klanten. Daarbij werkt onze eigen ontwikkelde API uitstekend met de software van Mercedes-Benz. Hierdoor hebben wij realtime inzicht in data als de snelheid, gps-coördinaten, verbruik, tankinhoud en dergelijke – zónder dat er extra devices nodig zijn in de trucks.”

Extra efficiency en duurzaamheid
Voor deze grote order van 500 Actrossen koos Boekestijn Transport niet alleen voor Daimler Truck Nederland vanwege eerdere positieve ervaringen, maar ook vanwege het innovatieve karakter van de Mercedes-Benz trucks. CEO Peter Boekestijn legt uit: “Voor Boekestijn Transport is het belangrijk dat we vooruit kunnen kijken naar de toekomstige transformatie naar zero-emissie trucks. Vooroplopen is een duurzame drijfveer voor beide organisaties.”
Mercedes-Benz Actros L
People First
De bestelde trucks zijn allemaal van hetzelfde type: de Mercedes-Benz Actros 1842 met Gigaspace, volledig digitaal dashboard, mirrorcams én twee bedden. Dat laatste is opvallend, want op de meeste trucks rijdt één chauffeur. “Een van de core values van ons bedrijf is People First. Er is een groot tekort aan beroepschauffeurs in heel Europa. En dus moet je laten zien dat je alles uit de kast haalt voor een prettige werkervaring. Als Mercedes-Benz een waterbed op de optielijst had gehad, dan hadden we die optie zeker aangevinkt”, knipoogt Sjef Boekestijn. Head of Sales bij Daimler Truck Nederland Martin Knijnenburg vult aan: “Ook aan de veiligheid van rijders en medeweggebruikers is gedacht. De trucks zijn voorzien van werkelijk alle veiligheidssystemen die op dit moment leverbaar zijn, zoals Predictive Powertrain Control, Active Sideguard Assist en Active Brake Assist 5.”

Toegewijd team
Martin Knijnenburg vertelt over de grote bestelling: “Zodra de Actrossen uit de fabriek komen, maakt Wensink ze gereed voor gebruik. Een toegewijd team is al maanden iedere dag aan de slag voor Boekestijn Transport. De monteurs voorzien de Actrossen van zaken als bestickering, ADR-kits, RVS-kisten, telescoopladders en gasalarm. Er gaan weken voorbij dat we 20 Actrossen leveren aan Boekestijn Transport. En die gaan, zoals gezegd, direct de baan op”

Ondertussen blijft Daimler Truck innoveren. En ook dat heeft voordelen voor Boekestijn Transport. Knijnenburg legt uit: “Een aanzienlijk deel van de trucks leveren we in 2023. Deze batch trucks is van de derde generatie, voorzien van de nieuwste OM471-motor en zodoende nog eens 4% zuiniger!”
Mercedes-Benz Actros L
Over Boekestijn Transport
Boekestijn Transport is een internationale transportonderneming. Het familiebedrijf startte in 1994 in Mill, maar is inmiddels een Europees bedrijf. Ondanks het sterke team in Nederland, met de focus op het transporteren van hoogwaardige lading, zoals elektronica, cosmetica en merkkleding, zijn vandaag 95% van de medewerkers elders in Europa werkzaam. Op dit moment is international trucking veruit de grootste business unit (meer dan 80%). Deze in Poznan (PL) gevestigde tak levert truckingcapaciteit van hoge kwaliteit. Klanten uit geheel Europa maken gebruik van deze dienstverlening. Op dit moment rijdt Boekestijn met zo’n 1.000 hoogwaardige trekkers die alle typen ladingen kunnen meenemen voor internationaal transport: van koelers tot zeecontainers. Boekestijn Transport is gevestigd op 10 locaties van Ierland tot Bulgarije en van Zweden tot Moldavië. Bij verschillende vestigingen heeft Boekestijn Transport een trainingscentrum om chauffeurs te helpen om veiliger en efficiënter te leren rijden.

Tekst: Daimler Truck Nederland B.V.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *