ElectricBrands laat de XBUS en de Evetta bouwen bij VDL Nedcar


VDL Nedcar, een van Europa’s grootste contractfabrikanten, met een omzet van meer dan twee miljard euro, zal in de toekomst voor ElectricBrands de XBUS en de Evetta gaan produceren. Met VDL Nedcar heeft de start-up, in Nederland, voor de fabricage van zijn lichte elektrische voertuigen, een gevestigde productiepartner gevonden, met veel ervaring.

“We zijn blij, dat we met VDL Nedcar niet alleen een productielocatie hebben gevonden, maar ook een financieel stabiel, gezond en innovatief bedrijf, dat onze voertuigen gaat bouwen,” zegt Ralf Haller, CEO en oprichter van ElectricBrands, opgetogen. “VDL Nedcar zal ons deskundig en met veel ervaring ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van ons wagenpark. Daarvan zullen ook de klanten, die een van onze voertuigen bestellen of besteld hebben, profiteren.”

De Nederlandse autofabrikant, gevestigd in Born, produceert met ongeveer 4000 werknemers en 1400 robots voertuigen of onderdelen voor verschillende autofabrikanten in Europa. Sinds medio 2014, zijn in de VDL-productiefaciliteit meer dan een miljoen auto’s van de band gerold, plus grote aantallen auto-onderdelen.

VDL Nedcar is een familiebedrijf, met een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling, dat zich langetermijndoelen heeft gesteld. VDL is ervan overtuigd, dat de L7e-klasse van lichte elektrische voertuigen, waaronder de XBUS en de Evetta vallen, een groot potentieel heeft voor de mobiliteit van de toekomst.

“Met de door ElectricBrands ontwikkelde voertuigen kunnen we in ons Mobility Innovation Centre de toekomst van mobiliteit gezamenlijk vormgeven,” zegt John van Soerland, CEO VDL Nedcar. “Een toekomst, waarin wij tegelijk voor verschillende partners verschillend werk doen. De samenwerking met ElectricBrands biedt perspectief. Voor onze medewerkers en voor VDL Nedcar.”

Van Soerland onderstreept: “We beschikken over voldoende capaciteit, om het huidige ordervolume van ElectricBrands te dekken, maar ook om komende orderpieken en langetermijnorders op te vangen.” De XBUS en de Evetta worden geproduceerd in de fabriek van VDL Nedcar in Born, gelegen in het meest oostelijke deel van Nederland, niet ver van Aken en Düsseldorf. “De locatie, met goede logistieke verbindingen op een centrale plek tussen Duitsland en de Benelux, was een van de redenen waarom we voor VDL Nedcar als productiepartner hebben gekozen,” legt directeur Ralf Haller uit. De productie van de Evetta, met de zogenaamde pilotserie en de eerste levering aan dealers, is gepland voor begin 2024. Kort daarna zullen de eerste klanten het voertuig in ontvangst kunnen nemen. De XBUS volgt dan een jaar later.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *