Stilte voor de storm: de Scania 143 van Peter van de Lagemaat – Erwin Visser

Stilte voor de storm tijdens de storm maar goed aanpakken.
Erwin Visser: “Gisteren na het werk was ik weer eens aan het buurten en toen bedacht ik me dat dit waarschijnlijk het laatste rustige weekend is voor het pulling buiten seizoen weer gaat beginnen.
Dus ben ik even aan het appen geweest en dat beloofde weer wat leuks te worden.
Peter vd Lagemaat heeft recent een hobby auto aangeschaft en dit is een originele Nederlandse 143 450 en een geen Streamliner.
Maar dus een originele Nederlander dat maakt het wel interessant.
Dus om 9:00 bij van Heugten afgesproken waar Peter beide auto’s had staan werk en hobby. Maar de banden moesten omgelegd worden van zowel de R520 als de 143. Dus ik was pendelauto en tevens met beide auto’s mee geweest.
Toen bedachten we dat om de hoek een Frank de Ridder trailer staat en aangezien de 143 1 van de eerste auto’s was van Frank de Ridder heeft Peter even gebeld en heeft hij de 143 voor de trailer mogen zetten.
Leuke daarvan was dat dit ook weer 1 van de oudere fdr trailers was. Dus even aangekoppeld en plaatjes gemaakt.
Gewoon even snel en simpel maar wel uniek.
Daarna weer terug naar Scherpenzeel en afscheid genomen. In de loop van de tijd komt de auto in Peter zijn eigen kleuren en worden er originele onderdelen gezocht.
Tegen die tijd zal hij heus wel weer voor de lens komen.
Morgen nog even een rondje door de regio doen aangezien er drukke tijden aankomen.
Ik mag dit jaar weer als functionaris langs de baan staan bij de VTN truckpulling competitie en ik heb me afgelopen winter ook opgegeven bij de NTTO als Functionaris voor de redactie functie.
En heb daar afgelopen week de inloggegevens van gehad en mij al bij de nodige wedstrijden aangemeld om daar ook langs de baan te staan en foto’s te maken en daar verslagen van te maken. Tevens is dit ook voor in de Pullingpower het blad van de organisatie om iedereen op de hoogte te houden die lid is. Dus er zullen ook team bezoeken volgen en verslagen.
Kan dus wel zeggen dat 2023 lekker op weg is de afgelopen maanden.
Nu maar weer even in chill modus en me opmaken voor de eerste buitenwedstrijd. Gelukkig beginnen we dichtbij in Nijkerkerveen waar ik een dag vrijwillig foto’s ga maken.
week erna is de VTN testdag in Nederhemert en de week daar op begint de competitie in Herwijnen dus dan kunnen we weer echt los!”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *