Feitse Ebus op bezoek bij Blötz

Feitse Ebus: “Met wat vrachtwagen-heimweh ik trok net maar even de stoute schoenen aan en liep de Mercedes, uhm Daimler dealer Blötz met Daf service in. Bij het rondlopen maar wat foto’s met mijn mobieltje gemaakt. De rijtjes blauwe stonden bij bouwstoffentransport Hannemann, een selectie uit 4×2, 4×4 en 6×4 tropco’s met steeds samen 5 assen, 4 of 5 6×4 trekkers met diepladers nog wat kippertjes en een 3260 8×4 met laadkraan. Als ik goed geteld heb stonden er 16 XD FT410 voor Kuhne+Nagel. Zoals bekend zal zijn is (was) Büssing de plaatselijke vrachtwagenfabrikant hier in Braunschweig, werd overgenomen door MAN en bracht, naast de Unterflurmotor, de leeuw mee van Heinrich der Löwe die als standbeeld op de Burgplatz vereeuwigd is. Blötz is een Mercedes bedrijfswagendealer met Daf service en nu blijkbaar ook Ford bedrijfsauto’s, gelegen op roepafstand van de A2, hier ook Warschauer Allee genoemd. ”

One Response

  1. Lucas Ensing 28 maart 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *