Rob Dragt: Special Trucks & Special Transport 2023 – A day out of the office


Titel: Special Trucks & Special Transport 2023 – A day out of the office
Auteur: Rob Dragt
Uitgeverij: UitIn Media
Jaar eerste druk: 2023
ISBN: 978-90-9037422-2
Land van oorsprong: Nederland
Formaat: 22×30 cm, fullcolor hardcover 161 pagina’s
Aanschafprijs: €30,00
Te koop: bij Willem Kuiper of bij je plaatselijke boekhandel.

Normaal komt Rob Dragt zijn jaarboek vlak voor Sinterklaas uit, dit jaar wat eerder, dus we kunnen het boek nu meenemen op vakantie! Bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten van Amerika, waar de eerste 33 pagina’s van het boek ook overgaan. Behalve de USA en heel Nederland heeft Rob nog meer landen gezien, er staan reportages in uit onder andere Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en België.

Er is een grote diversiteit aan artikelen, natuurlijk veel berging, maar ook zwaar transport, kippers, militaire voertuigen, trams (!) en brandweertrucks. Voor alles geldt: zowel nieuw als nostalgie. Voor elk wat wils, persoonlijk heb ik van iedere pagina genoten! Het is het vijftiende boek uit deze reeks, maar in mijn ogen de beste. Ik blijf het boek oppakken en er in bladeren.

De cover vind ik persoonlijk erg mooi, maar ook gewaagd. Oldtimers van voor de Tweede Wereldoorlog, Tatra, Renault en Amerikaanse trucks? Dat zie je niet vaak op een cover van een Nederlands truckboek. De Dakar dubbele kop DAF is natuurlijk wél een kijkcijferkanon van jewelste. Persoonlijk vind ik alle vijf de ‘coverbabes’ prachtig overigens.

Het cover is helemaal mijn smaak, het boek ook. Zo’n recensie hoort dan een concluderende samenvatting te hebben. Die is dit keer maar één woord lang: KOPEN!

Rob, bedankt voor het toesturen van het recensie-exemplaar!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *