Maurer bouwde een bijzondere Scania (om)

Toni Maurer kennen we vooral als ombouwer van MAN trucks. Zie het als de Duitse Wierda. Maar net als Wierda neemt ook Maurer wel eens een ander merk te pakken. Zo postte ze onlangs op haar facebookpagina deze Scania P410 XT waar de cabine een flink stuk naar voren van is geplaatst, zodat er ruimte ontstaat om binnen de wettelijke hoogte-eisen een installatie voor diepboringen op te bouwen. Iets wat op het moment van schrijven (augustus 2023) in Turkije gebeurt. Maurer lijkt zelf ook niet helemaal ongerust over hoe het is om er buschauffeur-style mee te rijden. “Das wird bestimmt ein ungewohntes Fahren wenn man soweit vor der ersten Lenkachse sitzt. Wir werden sehen.”, schrijft het bedrijf. Opvallend is dat er een Scania P als basis is gekozen, en niet voor de L-serie, die de cabine standaard al voor de vooras heeft geplaatst. Maar dat heeft ongetwijfeld te maken met de beschikbaarheid van het vijfassige chassis.

One Response

  1. christiaan wagenaar 14 augustus 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *