HZero, een miniwereld in 1:87 in Florence – Arnold Tamminga


Tekst: Arnold Tamminga.
Beeld: Johan, Sjoerd en Arnold.

Zoals we in Nederland Miniworld in Rotterdam hebben en Duitsland Miniatur Wunderland, heeft Italië HZero. Op internet op zoek naar een modelbouwwinkel vond Sjoerd deze miniwereld in Florence. Samen met vriend Johan (net als Sjoerd en ik modelbouwer) zijn we gedrieën hier heen geweest. Een mooi ruim landschap, met lange sporen, lange treinen en leuke details. De projectie op de wanden van de ruimte helpen in de dag/nacht-beleving, maar ook de seizoenen (met kleuren werden de seizoenen ‘verlicht’, knap bedacht). De baan is Märklin, nog met K-rails. Gezien de omvang en het ogenschijnlijk automatisch rijden, verwacht ik digitaal bestuurd.

Bij de entree (tevens uitgang) zijn souvenirs te koop die een relatie met spoor hebben. Daarnaast startsets (van Piko) en een paar 1:87 vrachtwagens.

Vanaf de 1e verdieping is (vanaf 1 kant) uitzicht op de gehele baan en op de 2e verdieping is een filmopstelling, met een film over de bedenker, de bouw en de bouwers. Verder zijn hier vitrines met treinen te vinden, de werkplaats waar ombouw en reparatie plaats vinden en een proefbaantje. Voor €12,= per persoon een prima besteding voor ca. 2 uur.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *