Erwin Visser bij het Nederlands Kampioenschap NTTO

Tekst en foto’s Erwin Visser

Al een jaar of 6 wordt er na het competitie seizoen bij de Ntto het seizoen afgesloten met net Nederlands Kampioenschap. De teams hebben heel het jaar door op wedstrijden de poging om hun te plaatsen.
De afgelopen 2x werd het Nk verreden in Ysselsteyn wat tevens de organisator van het vorig pull seizoen is geworden. Er wordt elk jaar naar toe geleefd omdat het net wat anders is dan de normale wedstrijden bij bepaalde klassen dan.
Normaal hebben de trucks 2 pogingen om een full pull te trekken en zich in de finale te plaatsen. Helaas liep het afgelopen wedstrijd anders. Rond een uur of 17:00 aan de start van wedstrijd ging het behoorlijk hard en lang regenen.
Na overleg met de wedstrijdleiding en de organisatie werd besloten om het programma om te gooien en het wedstrijd systeem ook. Omdat de vrijdagavond de hoofdwedstrijd de trucks waren kregen die voorrang en zijn er wat tractor klassen van de lijst gehaald. Tevens werd er met het normale systeem gereden. Om de hoofdmoot te rijden tot de volgende bui. Het normale systeem is dus 1 poging om te plaatsen voor de finale. Het tempo zat er goed in. Om 18:30 ging het zeil van de baan en werden de banen klaargemaakt. En stipt om 21:00 ging het zeil op de baan en hadden er toch nog 6 klassen gereden. Met de supersport trucks was het in de top 3 spannend. Tussen nummer 2 en 1 zat een verschil van 43 cm en dit zijn toch wel heel verschillende trucks. Om 21:00 werden de prijzen in de regen uitgereikt en stond er nog een mooi avondprogramma in de tent klaar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *