De verste weg prijs van het Truckstar Festival – Martin Vonk

Een van de leukste prijzen op het Truckstar Festival is de “Far Far Away” prijs voor het team dat de grootste afstand heeft afgelegd om naar het festival te komen.


En dit jaar waren dat twee Chinezen die met hun Scania 650 S maar liefst 13.000 kilometer hebben afgelegd. De reis duurde twee weken en ging van China naar Kazachstan, Rusland, Wit Rusland, Letland, Polen, Duitsland en Nederland.

De chauffeurs, Liu Weitao en Guo Longxian, zijn eigenaar van de Shanghai Haizhou Transportation Company. Een transportbedrijf met 20 trucks, hoofdzakelijk Mercedessen van Chinese makelij en 2 echte Zweedse (of misschien wel Nederlandse) Scania’s.

De mannen wilden graag een keer in Assen kijken om ideeën op te doen voor hun eigen truckfestival, dat ze dit jaar voor het eerst in Shanghai hebben georganiseerd.Na afloop van het Truckstar Festival zijn de mannen nog even doorgereden naar Zweden voor een bezoek aan Sven Erik Bergendahl, beter bekend als Svempa, de bekende ombouwer van Scania trucks. Als echte Scania liefhebbers, wilden ze daar ook graag naar toe, voordat ze weer op pad gingen voor die enorme reis weer terug naar China.

Foto’s
Nadat ik (Martin Vonk, red.) voor Truckstar de prijsuitreiking voor de “Far Far Away” prijs had gefotografeerd, heb ik nog even met de chauffeurs gesproken en hun gevraagd of ze mij wat foto’s konden mailen van de reis naar Assen. Maar ook van hun transportbedrijf en truck festival in Shanghai.

Horgos Port, op de grens tussen China en Kazachstan.


Onderweg in Kazachstan.


De Scania’s van de Shanghai Haizhou Transportation Company.


Truckfestival Shanghai.

One Response

  1. Lucas Ensing 22 oktober 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *