Paradenvervoer: Saviem JK 75 als theaterpony

Robert Baarda spotte deze Saviem JK 75 uit 1978 in Enschede. Oorspronkelijk is deze, zoals zo veel JK75’s, geleverd als blauwe kipper. Hij is overgenomen van eerste eigenaar die hem heeft omgebouwd voor pony vervoer. Nu wordt hij ingezet voor rondtrekkende theateracts, mobiele werkplaats en de achterklep is zelfs als podium te gebruiken. Hij is uitgerust met een MAN motor, die altijd hoog in de toeren zit. Helaas staat er geen Saviem meer op de grille, maar Renault, de naam die de Renault bedrijfswagendochter aannam na de fusie met Berliet. Saviem was één van de oorspronkelijke 4 van de club van vier cabine, samen met DAF, Volvo en Magirus-Deutz. Ze nam het meeste van het ontwerp voor haar rekening, wat de gelijkenis met MAN cabines uit dezelfde tijd verklaart: die kocht MAN in bij het Franse merk.


Foto’s en informatie Robert Baarda

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *