Mijn SLK is helaas te vroeg met pensioen gegaan


Gisteren (zondag 5 november 2023) vertrok ik voor vakantie met mijn Mercedes-Benz SLK 230K R170. Een auto waar ik direct toen hij in de jaren ’90 uit kwam al van droomde, tijdens een moeilijke periode in mijn leven besloot ik die droom waar te maken om toch iets fijns in mijn leven te hebben. Vorig jaar een heerlijke reis onder andere langs de Adriatische kust met deze auto gemaakt. Nu was het plan om eerst naar de Nürburgring te gaan, daar voor het eerst met deze auto over het circuit, om vervolgens een paar dagen langs de Baltische kust te rijden. Helaas kwam het niet zo ver, bij knooppunt Hattemerbroek vloog ik uit de bocht. Einde vakantie, einde auto.

Omdat de auto zwaar beladen was deze vakantie had ik de banden wat harder opgepompt dan normaal. De afslag naar Kampen was afgesloten en daardoor was op de weg richting Veluwe ook een snelheidsbeperking. Toen deze beperking voorbij was, gaf ik voorzichtig gas bij, in plaats van de adviessnelheid van 70 ging ik, zoals meestal in die bocht, met 90 kilometer per uur daar langs. Helaas brak de kont van de (achterwielaangedreven) auto uit op het natte wegdek en kwam ik in de berm van de linkerbaan terecht. Samen met een bult modder kwam ik terug op de snelweg, tikte daar zachtjes tegen de Hyundai die ik aan het inhalen was aan en belandde vervolgens tegen de vangrail op de vluchtstrook. In de Hyundai gelukkig niemand gewond. Ik ben zelf lichamelijk ook ok, mentaal helaas niet. Maar dat is not done om over te praten, en wil ik buiten mijn partner om ook helemaal niet over praten.

Nadat ik 112 had gebeld (ik wilde niet dat er nog iemand uit de bocht zou vliegen) kwamen de politie, Rijkswaterstaat en Stouwdam allemaal bijzonder snel ter plekke. De SLK staat nu nog steeds bij Stouwdam, ik hoop eerlijk gezegd dat ik snel een koper vind. Het plan was sowieso om hem na deze vakantie te verkopen, en de opbrengst in een R171 te steken, de SLK met het op de Formule 1 geïnspireerde neusje. Dat zit er nu natuurlijk niet meer in. Overigens heb ik afgelopen maand net alle slangen in het motorruim laten vervangen door buizen.

Natuurlijk had het allemaal erger kunnen zijn. De schade valt an sich mee, alleen een geschonden aangezicht en een wielophanging kapot. Maar ik ben een sloeber, en kan alleen WA verzekering betalen en zelf hem weer op de weg zetten zit er financieel helaas niet in. Gelukkig heb ik ook nog andere youngtimer, een Saab 9-5, dus ik zit niet zonder transport. En ik leef nog. Vooral dat.


Daar staat dan al je vakantiebagage…


Mijn neef Matthijs heeft me opgehaald in Oldebroek en weer thuis gebracht, waar voor veel dank! Mocht iemand interesse hebben in deze auto, neem dan (op zo kort mogelijke termijn) contact met me op.

3 Comments

  1. Leon 6 november 2023 Reply
  2. Henk De groot 6 november 2023 Reply
  3. Johannes de Jong 8 november 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *