De eerste FH Electric 8×4 met VDL haakarm in Nederland is voor M. Heezen

In een baanbrekende stap naar duurzaamheid en innovatie heeft M. Heezen de allereerste Volvo FH Electric 8×4 vrachtwagen met VDL haakarmsysteem in Nederland in ontvangst genomen. Deze indrukwekkende elektrische vrachtwagen is uitgerust met een reeks geavanceerde specificaties en markeert een belangrijke mijlpaal in de transitie naar een groenere toekomst voor de sloopindustrie.

Duurzaamheid en innovatie
We hebben bewust gekozen voor een elektrische truck om onze duurzaamheidsambities te realiseren en de ecologische voetafdruk van de sloopindustrie te verminderen. “Onze focus ligt op veiligheid, duurzaamheid en circulariteit, en deze elektrische truck draagt in belangrijke mate bij aan de elektrificatie in de GWW- en bouwsector” aldus Thijs Heezen, directeur van M. Heezen.
Volvo FH 5th gen
De Volvo FH 8×4 Electric heeft een 8×4 tridem met gestuurde naloopas configuratie en is voorzien van een 10-tons vooras en Volvo Dynamic Steering. Ideaal bij het manoeuvreren op krappe bouwplaatsen. De truck heeft 450kW accucapaciteit en drie elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 666pk. Het voertuig is verder voorzien van een VDL haakarmsysteem, de eerste in Nederland die op een elektrische truck is opgebouwd.

Verduurzaming van de binnenstad
De Volvo FH 8×4 Electric wordt ingezet op verschillende sloopprojecten in en rondom Eindhoven, voornamelijk voor het wisselen van containers, met als doel de binnenstad te verduurzamen. Op onze hoofdlocatie in Eindhoven zijn talrijke zonnepanelen geïnstalleerd, evenals een laadinfrastructuur. Deze investering ondersteunt niet alleen de nieuwe elektrische vrachtwagen, maar draagt ook bij aan aanzienlijke CO2-besparingen, gezien we al beschikken over elektrisch sloopmaterieel.

Aansluiting bij ambitie van opdrachtgevers
We zien de inzet van de elektrische vrachtwagen als een strategische zet die perfect aansluit bij de ambities van onze opdrachtgevers voor een duurzame bedrijfsvoering. Thijs Heezen licht toe: “De inzet van deze elektrische truck versterkt onze positie als voortrekker in de transitie naar een groenere sloopindustrie.” Volvo Trucks is hierbij een vertrouwde keuze vanwege de langdurige positieve ervaringen en de toewijding van Volvo aan innovatie en ontwikkeling. Thijs: “Volvo blijft, net als wij, ook na de levering betrokken, en dat is ook belangrijk bij de doorontwikkeling van onze duurzame vloot.”
Volvo FH 5th gen
BAS Truck Center heeft M. Heezen uitgebreid geadviseerd, variërend van subsidiemogelijkheden tot aspecten zoals actieradius, laadinfrastructuur en de totale kosten per kilometer. Thijs vult aan: “De coördinatie met het VDL haakafzetsysteem was een innovatieve uitdaging en het is een mooi voorbeeld van de sterke samenwerking tussen familiebedrijven in de Brainport Regio.”

Over M. Heezen
M. Heezen is een toonaangevend sloopbedrijf in Nederland, gespecialiseerd in circulaire sloopwerken, chroom-6 en asbestsanering, bodemsanering en infrawerken met een sterke focus op veiligheid, duurzaamheid en circulariteit. Wil jij meer weten over de inzet van onze nieuwe Volvo FH Electric 8×4 vrachtwagen op onze projecten of onze duurzaamheidsambities? Neem dan contact met ons op.
Volvo FH 5th gen
Tekst: heezenbv.nl

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *