De vijftiende ‘levens van’ compilatieblog

Voor de ‘levens van’s die te mager zijn voor een eigen blogpost maar te leuk om te negeren.


Wietze Koopmans stuurde een viertal foto’s tegelijk: “de levens van, Scania eerst Voolstra en de Wubben Noord Scania heeft ook een nieuw baasje”. Inmiddels zag ik dat Wolfers de Scania ook al weer verkocht heeft, wordt vervolgd?


Pier van Solkema: “Door een reactie op mijn foto die ik geplaatst had kwam ik er achter dat het de truck was geweest van Algra Drachten . Ik ben toen in mijn foto’s aan het zoeken gegaan want ik wist dat ik daar een foto van had . ik heb hem gevonden gemaakt in 2017 bij viaduct Heideskar.”

DAF CF75
Martijn Manrho fotografeerde onderstaande DAF CF75 en herkende hem meteen als ex Van Rooijen, waar hij van 2008 tot en met 2020 reed, voor hij op de kermis terecht kwam.
DAF CF

Scania P360
Ook een andere kermistruck werd door Martijn gefotografeerd en herkend, Jaco Terlouw had de Scania P360 in VHD uitvoering op de foto.
Scania P360

Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4De Mercedes-Benz Actros MP4 met kenteken 01-BFG-3 begon haar leven bij Abr. de Haan in Alblasserdam (foto’s Jaco Terlouw). Dit bedrijf ging failliet en werd december 2019 overgenomen door Vos Transport uit Deventer (dus niet Logistics uit Oss). Oktober 2023 kwam de truck te koop bij Kleyn. Met dank aan Frank Klijn voor de tip!

Mercedes-Benz Actros MP4


Deze Renault die vroeger van Van Goor uit Zuidwolde was werd in Senegal gespot door een enthousiaste volger van deze website, waarvoor dank!


Marien van den Berg: “Ex BK en hoogstwaarschijnlijk de eerste en laatste V8 v een serie van 3 voor deze firma.
Nu gerestaureerd in mijn bezit incl onderhoudsboekje, stamkaart en foto uit het begin.
Wie weet waar deze na BK is geweest?
Wij hebben deze gekocht v CAB in weert en die heeft er ook mee gereden volgens der Coenen.
Wie maakt de historie sluitend??”

Volvo FM 2nd genDe Volvo FM 2nd gen van Stouwdam uit het artikel over dat bedrijf kwam Roland Berk bekend voor. Hij wist me te vertellen dat hij vroeger van v/d Boogaard was. En met de superhandige zoekfunctie op truckfan kwam ik er een paar seconden later achter dat ik daar zelf zowaar een foto van heb!
Volvo FM 2nd gen

Volvo FH 4th genOok de Volvo FH 4th gen van Stouwdam, uit hetzelfde artikel, werd herkend, dit keer door Gjolt de Roos, die wist te melden dat hij voorheen van Jan ten Broek was. De zoekfunctie van truckfan liet me zien dat Coen Ensing hem in die uitvoering op de foto had.
Volvo FH 4th gen

Volvo FH 4th genDe Volvo FH 4th gen die zijn leven (voor zover ik weet) bij Deij begon, is anno 2023 één van de hoteltrucks in de Dakar Rally, bij Spierings.
Volvo FH 4th gen

Volvo 420 FM Zaalberg
Volvo FM 2nd gen
Collega Frank Klijn maakte onderstaande foto van de BL-XP-38 in zijn hoedanigheid als fotograaf van Kleyn Trucks. Truck Wash Trailer Service in de lichjtbak maar duidelijk ex Leo Bol. Eind november 2023 te koop bij Kleyn Trucks, dus waarschcijnlijk wordt vervolgd? De foto bij waarschijnlijke eerste eigenaar komt van Wikipedia.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 601 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

4 Comments

  1. Patrick 7 december 2023 Reply
    • Alex Miedema 7 december 2023 Reply
  2. Lucas Ensing 7 december 2023 Reply
  3. Bertus 8 december 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *