[video] Erwin Visser op pad met de P.J. Hoogendoorn FH16 610

Tekst en beeld Erwin Visser.

Ik ga weer een poosje terug in de tijd. Wel 15,5 jaar ondertussen. Het fotomapje stond in het P.J Hoogendoorn archief als Dikke dag PJ. En dat was het eigenlijk ook best wel.

Vanaf de tijd dat ik foto’s maakte bij van Maanen voor bij de ingang en af en toe wel eens snel een ritje met Johnny meeging met de 124 420 lowdeck. Was het in Mei 2008 eens tijd om mee te gaan in de vloeren.

Fred kende ik ook al want die reed toen ook voor Hoogendoorn alleen die periode ervoor ook voor van Maanen maar dan met een Daf Xf 95 Spacecab. De weken daarvoor had hij een andere auto gekregen en reed nu ook in vloeren.

Zijn auto was nu een Volvo Fh16 610 en net als alle Hoogendoorn auto’s zat daar ook een klep tussen zodat je die 16 liter lekker kon horen brommen. S, ochtends in Lunteren begonnen met tanken en een bakje koffie en toen op pad.

Merendeel regiowerk en ook nog een rit met zijn tweeën. Dit zijn wat foto’s van deze dag. Daarna ben ik nog vele malen mee geweest met meerdere Chauffeurs en verschillende wagens. Maar dit was wel mijn eerste keer mee in de vloeren.

Later heeft Fred nog een Fh16 700 gekregen en ook daar ben ik wel eens mee geweest. Ondertussen is de 610 1 van de strijders uit die tijd die nog steeds rijdt. En heeft Fred een andere werkgever. want de tijd tikt wel door..


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *